ROSENBORG BLE ET nytt lag da Casper Tengstedt (22) kom til Trondheim i august 2022. Tredjeplassen ble vunnet, spill i Europa ble sikret og utsiktene for 2023 var veldig gode.

Nå er dansken borte, solgt til portugisiske Benfica.

Da pengene ble store nok var salget en no brainer for Norges mestvinnende fotballklubb.

Fra 6. august til 11. januar fortalte markedet at Casper Tengstedts verdi var økt med tusen prosent.

På børsen er han det man kaller en nyttårsrakett.

Les også

Slik ble beskjedne Casper (22) til RBKs hundremillionersmann: – Vært i fyr og flamme fra dag én

15 SCORINGER OG sju målgivende pasninger på 14 kamper hører med til sjeldenhetene i fotball, uansett nivå. Får du ti ganger pengene dine etter et halvt år har du samtidig gjort en butikk ut av en annen verden.

Der har du Casper Tengsteds betydning for Rosenborg, i alle sammenhenger en gullgruve.

Det er bare å heise flagget.

HVA NÅ, ER spørsmålet som de neste ukene vil ri alle RBK-supportere. Eliteseriens beste spiss er borte. Parallelt kan det virke som om Molde allerede har kastet lassoen etter Veton Berisha (28) i svenske Hammarby.

Det er ikke bare å hente en spiss av Tengstedts format, selv om parallellene til Erling Braut Haaland (22) og Kylian Mbappé (24) er en ekspertmetafor på steroider.

Når TV 2s Jesper Mathisen drar den varianten, er det selvfølgelig mer fleip enn fakta.

HVA SALGET AV Casper Tengstedt gjør med Ole Sæters (26) kontraktsforhandlinger er derimot et relevant tema. Den enes død, og så videre. At tilfellet Sæter nå blir en problemstilling som dyttes framover i køen, synes meget sannsynlig.

Med Tengstedt i stallen var det greit å holde Sæter på is eller pinebenken, alt ettersom hvilken side av bordet du sitter på.

Kravene var for store, sa Rosenborg.

Med Tengstedt i Benfica har Jim Solbakken blitt delt sterkere kort, og en hånd den erfarne agenten garantert vil spille for alt den er verd.

På tide å gi meg det jeg fortjener, sier Sæter

MortenP

Morten Pedersen er fra Vålerenga, Oslo øst. Jobbet freelance i Arbeiderbladet i skoletida. Til Dagbladet i 1986. To perioder som korrespondent for Dagbladet i London. Nettavisen fra 2021. Redaktør og utgiver av fotballmagasinet – 4-4-3 Gatelagmagasinet.

DEN FORBEDREDE LIKVIDITETEN på Lerkendal kan også utløse kamp om Veton Berisha, om Kjetil Rekdal mener han er mannen å satse på. I fotball vet vi at ingenting er klart før alt er klart. Det som minnet om en done deal i går, er ikke nødvendigvis sånn i morgen. Husk Kristian Eriksen (27).

I hele fjor vinter var den daværende Hamkam-spilleren øverst på Rosenborgs ønskeliste, og det eneste han ville var å bli gjenforent med Kjetil Rekdal.

Da sommervinduet åpnet kom Molde med et tilbud verken Hamkam eller Eriksen kunne si nei til.

SÅNN ER FOTBALLEN i dag. Det handler om å ha midler og å være i posisjon til å havne i en budrunde. Tenkte Veton Berisha på Molde i går, kan det fort være at han tenker på Rosenborg i morgen.

Fotball er et yrke, karrieren er relativt kort og du spiller for penger.

De aller fleste går derfor dit de får best betalt.

EKSEMPLENE PÅ DET er mange, se på Bodø/Glimt og Molde. Betaler du mest får du de spillerne du vil ha. Omar Elabdellaoui (31) er ett av dem, da han kom hjem fra Tyrkia i fjor høst. Som Oslo-gutt snakket han selvfølgelig med Vålerenga.

Nå spiller han for Bodø/Glimt, og grunnen til det er markedskreftene.

En annen spiller som returnerte fra Galatasaray, Kongsvinger-gutten Martin Linnes (31), hadde også tanker om å avslutte karrieren i Oslo.

Han er i Molde.

FØR SALGET AV Casper Tengstedt sa Kjetil Rekdal at Rosenborg kunne se langt etter Bodø/Glimts og Moldes «frihet» i overgangsmarkedet. Nå er det plutselig god likviditet på Lerkendal. Det forplikter.

Rosenborg har alltid ambisjoner om å være best, fansen og Trondheim krever det, og derfor må det handles.

Selv om de skjøt gullfuglen sist, er det også den vanskeligste og mest usikre virksomheten i bransjen.