Tems var planlagt som en av oppvarmerne for Justin Bieber, men spiller ikke på søndagens konsert på Leangen.

Nidaros har vært i kontakt med arrangør for Trondheim Sommertid, Kristian Digre i Livesentralen. Han henviser til Pia Leinslie, markedssjef for All Things Live Norge.

Leinslie sier til Nidaros at hun ikke har noen kommentar til saken.

Tems ble markedsført på Trondheim Sommertids Facebook-side senest onsdag 27. juli.

«Merk at Tems dessverre har kansellert alle konserter i Europa i sommer, og kommer ikke», er beskjeden som framgår på Trondheim Sommertid sin hjemmeside. Tems navn er også fjernet fra Ticketmasters markedsføring.

I en uttalelse på Twitter i juni har Tems uttalt at hun er syk med det som heter Laryngitt, i forbindelse med en kansellering til en festival i Cambridge i England.

Laryngitt er en betennelse i larynks og stemmebåndene som vanligvis skyldes infeksjon med virus eller bakterier i forbindelse med en forkjølelse og sår hals. Laryngitt kan imidlertid også skyldes allergi, røyking og overbelastning av stemmen som resultat av overdreven roping og synging. Uansett årsak, hovedsymptomet ved laryngitt hos voksne er heshet eller tap av stemmen, ifølge NHI.

Tems er opprinnelig fra Nigeria og har skapt sitt eget sound ut fra afrobeats, R & B og pop.

«Du har kanskje hørt henne i spann med Justin Bieber på Wizkid sin låt «Essence», som i skrivende stund har passert 100 millioner avspillinger bare på Spotify. Eller kanskje låten «Fountains» med Drake ringer noen bjeller? Begge låtene endte på topp 100 listene på Billboard, og førstnevnte var også nominert til en Grammy under årets utdeling», het det da artisten ble annonsert til Trondheims største konsert noensinne.

Her er programmet til Trondheim Sommertid søndag:

16.30: Sam Topkins

18.00: Mimi Webb

19.30: Gabrielle

21.15: Justin Bieber