Gå til sidens hovedinnhold

Kolstad og Byåsen inngår samarbeidsavtale. Skal dele hjemmebane

Artikkelen er over 1 år gammel

Trøndelags to store flaggskip på dame- og herresiden i håndball inngår samarbeidsavtale.

Det avslørte klubbene på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Klubbene skal framover samarbeide for å skape grunnlag for å bli Norges beste håndballag. Det er opprettet et felles aksjeselskap og Kolstad Arena blir hjemmearena for begge lagene og blir i tillegg treningsarena for begge lag.

– Nå skal vi ta nye steg sammen og nærme oss toppen i norsk håndball, forteller daglig leder i Kolstad, Jostein Sivertsen.

Klubbene skal fungere som en organisasjon, men som to merkevarer. Selskapet er foreløpig navneløst, men skal ha samme administrasjon, marked og regnskap i tillegg til sport.

Rema 1000 spytter inn penger

I tillegg til samarbeidsavtalen kom det fram at REMA 1000 går inn som partner for begge lagene.

– Idrett og REMA 1000 er en veldig god miks. Vi har gått hardt inn i håndball tidligere, forteller sponsorsjef i REMA 1000, Vidar Riseth.

Den tidligere RBK-bautaen fortalte om sin kjærlighet til idretten i Trondheim og tilbake til den tiden da RBK-spillerne i midtuka oppsøkte Nidarøhallen for å se håndball. Nå tror han byens to store flaggskip kan nå nye høyder.

– Når de (Vipers, suverene seriemestere de siste årene) har fått det til i Kristiansand, hvorfor skal ikke vi klare det i Trondheim? På sikt skal vi ta de igjen, selv om det vil ta tid, sier Riseth.

Nytt akademi

Den felles organisasjonen får også et felles akademi med Rema 1000 i ryggen. Rema 1000-akademiet har naturligvis også store ambisjoner.

– Vi har jo mange flere spillere i regionen her enn de har i Kristiansand og Elverum, som er ledende i dag, sier Sivertsen.

Ideen kom opp på nyåret, da Morten Holck, styreleder i Byåsen Håndball Elite, snakket med Siversen.

– Vi har vært lengst i eliteserien uten å rykke ned og tatt mange medaljer. Likevel har økonomien vært dårlig og det har vært utmattende. Vi har ikke kunnet gjøre det samme som før, sier Holck i Byåsen Håndball.

– Dette skal vi få til. Vi mener alvor, fortsetter han.

Kommentarer til denne saken