EHF European Cup, tidligere Challenge Cup er turneringen som laget har kvalifisert seg til. Det skriver klubben på sine hjemmesider.

– Å få sjansen til å spille europacup blir både artig og motiverende. Å få spille kamper er jo det artigste, og med bare «norske» kamper kan det bli litt i minste laget. Nå får vi også sjansen til å møte lag vi aldri før har spilt mot og i håndballkulturer vi aldri før har opplevd.

Det sier keeper Lars Eggen Rismark til Kolstad sine hjemmesider.

Spennende

Også trener Stian Gomo er begeistret over at det nå er klart for europacupspill:

– Dette blir veldig spennende. Vi har jo hatt som mål å kvalifisere oss for europacupspill. Nå får vi sjansen. Det blir fantastisk for oss å få denne erfaringen som europacupspill gir, både med å spille på ukjente bortebaner langt unna oss og også kjenne på det å sitte i en bortegarderobe som vi aldri tidligere har vært i, sier han til klubbens hjemmeside.

Kolstads daglige leder Jostein Sivertsen er henrykt over at klubben nå skal ut i europa.

– Korona-situasjonen gjorde det nødvendig å diskutere dette både internt og eksternt. Dette handler jo også om økonomi. Hvordan blir det om vi ikke får lov til å ta inn mer enn noen få tilskuere på hjemmekamper? Og hva skjer om vi blir trukket mot et lag som kommer fra et «rødt» korona-land? Vi har tross alt ansvar også for spillernes helse. Men vi har fått avklart at dersom det siste skulle skje, kan vi trekke oss fra videre spill uten at det får økonomiske konsekvenser i form av bøter, sier Sivertsen.

Flere har forlatt

Kolstad går inn i turneringen i 2. runde, som skal avvikles i midten av oktober.

Kolstad endte på fjerdeplass i forrige sesong. Flere profiler har forlatt siden den gang.