Med 37-32-seier til Barcelona tidligere på kvelden, ble det tidlig klart:

Det blir ingen drømmefinale for Sander Sagosen og Kiel, mot hans gamle lagkamerater i Paris Saint-Germain.

I stedet var det altså det spanske storlaget som ventet om Kiel slo ungarske Veszprém i den andre semifinalen i Champions League-sluttspillet i Köln mandag kveld.

Det klarte de. Så vidt. Etter én time og to ekstraomganger. Og 36-35 på scoringstavla.

Dermed kan Sagosen vinne Champions League som en sen julegave tirsdag 29. desember.

Så komfortabelt ut

En seier mot Barcelona vil gi 25-åringens første Champions League-ttitel og kan være en utrolig oppladning til VM i Egypt om drøyt to uker.

Det blir tøft. For mens stjernene fra Katalonia var klar for finale, måtte Sagosen og Kiel jobbe hardt for den andre finalebilletten.

Lenge og hardt. Selv om det lenge så ut til å bli komfortabelt.

Sagosen og hans tyske klubb tok fullstendig kommandoen på tysk mark og ledet 18–13 til pause. En finalebillett virket som grei skuring for storklubben, som på det meste ledet 17–10 før pause.

Så begynte Kiel-ferja gradvis å ta inn vann.

Les også

Lista er komplett: Her er de 1000 beste trønderske idrettsheltene gjennom tidene

På stillingen 24–21 smalt det derimot midtveis i andre omgang og fem minutter før slutt gikk ungarerne opp i 28-26-ledelse. Kollapsen var et faktum.

Drama

Da tok håndballstjernen fra Charlottenlund ansvar, utlignet og satte selv inn 29-28-målet, før lagene igjen lå likt i det kampen gikk inn i siste spilleminutt. Det endte med ekstraomganger.

Også der fikk Kiel trøbbel og kom under med to mål med stillingen 32–24 til pause. Dramaet fortsatte og Sagosens menn kom tilbake og utlignet til 34–34 etter to scoringer av Hendrik Pekeler. Niclas Ekberg fikset 35-34- og 36-35-ledelse og storklubben tok det lengste strået i et vanvittig drama i Köln.

Sagosen scoret totalt fem mål for tyskerne i semifinalen.

PS: Sluttspillet mellom de fire beste, «Final four» er egentlig slutten på forrige sesong – altså 2019-20-sesongen. En viss pandemi utsatte siste del av Champions League til i desember.

Sagosen spilte for PSG forrige sesong, men deltok altså for sin nye klubb Kiel i sluttspillet.

Også for to år siden ble det semifinale-nedtur i Final Four for Sagosen, som med PSG tapte 32–28 mot landsmennene fra Nantes. Da ble det 29-28-seier mot Vardar Skopje i bronsefinalen.

Forrige sesong røk Sagosen og PSG ut i kvartfinalen, etter ettmålstap over to kamper mot polske Vive Kielce.