Gå til sidens hovedinnhold

Knivstikkingen på Solsiden kan ha vært gjeldsoppgjør

Politiet mener knivstikkingen på Solsiden kan ha bakgrunn i et gjeldsoppgjør.

Like etter klokken halv to natt til 6. juli fikk politiet i Trøndelag melding om at en mann i 20-årene var knivstukket på Solsiden.

Mannen ble alvorlig skadd og ble sendt til St. Olavs hospital for behandling.

– Møtet mellom partene virker ikke tilfeldig. De har en relasjon. Vi tenker at hendelsen kan ha sammenheng med et gjeldsoppgjør, og at det er årsaken til møtet, sier politiadvokat Anette Strøm Røsholdt til Adresseavisen.

Politiadvokaten sier til Adresseavisen at politiet er nokså sikker på at et gjeldsoppgjør er bakgrunnen for møtet mellom de involverte partene. Det skal ha vært fornærmede som skyldte penger.

Les også

Nok en pågripelse etter knivstikkingen på Solsiden

Varetektsfengslet

To menn er siktet etter knivstikkingen. Den samme natten som knivstikkingen fant sted pågrep politiet en mann i 30-årene. Mannen ble siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette. Personen ble først varetektsfengslet i to uker med full isolasjon, samt brev- og besøksforbud.

Mannens forsvarer sier til Adresseavisen at hans klient nekter straffskyld.

En mann i 20-årene er også siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette. Personen har vært varetektsfengslet siden hendelsen.

Forsvarer Jasmin Gheshlaghi opplyser til avisen at hennes klient erkjenner delvis straffskyld, og at han begjærte seg løslatt under fengslingsmøtet tirsdag.

Videre varetektsfengsling

Politiet begjærte to nye uker med fengsling for begge de siktede, noe de fikk medhold i av retten på tirsdag.

– Begge de siktede har fått to nye uker med videre varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. Én av de siktede ble underlagt fullstendig isolasjon i ei uke. Det er med tanke på at de medsiktede ikke skal kunne påvirke hverandres forklaringer, sier politiadvokat Anette Strøm Røsholdt til Nidaros.

Politiet mener etterforskningen fortsatt er i en kritisk fare, og at varetektsfengslingen er nødvendig av hensyn til faren for bevisforspillelse.

Fornærmede mistet mye blod

Én av de siktede godtok fengslingen, og én tok betenkningstid. Én av dem erkjenner delvis straffskyld.

Om den fornærmede personens tilstand sier politiadvokaten følgende:

– Han mistet veldig mye blod og måtte gå gjennom livreddende behandling. Han er utskrevet av sykehuset og avhørt i saken, og skal nå begynne på rehabiliterende behandling.

Kommentarer til denne saken