Klettkrysset må ordnes nå, vi kan ikke vente på ei dødsulykke

Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. (Trønderdebatt) Gjentatte spørsmål til samferdselsministeren - både den forrige og den nåværende - viser at de ikke tar ansvar for statens veg.

Ja, det er gjort en feilberegning, slik at vegen nå er en trafikkfelle, da må staten ta ansvar for å rydde opp, ikke peke på alle andre.

Det er slik at Statens Vegvesen ikke har myndighet til å bruke penger uten at stortinget vedtar rammen for investeringen. Nå har Miljøpakken tilbudt seg å forskuttere en utbedring. Det er dette jeg nå spør statsråden om han vil støtte.

Fra før har regjeringa pålagt Miljøpakken og forskuttere Nydalsbrua, noe som har gitt oss bilister økte bompengeutgifter for å dekke låneopptak og renter.

Prosjektene blir dyrere når regjeringa gjør det slik. Det beste hadde vært om samferdselsdepartementet hadde lagt frem en sak for stortinget, og finansiert prosjektet over statsbudsjettet umiddelbart.

Vi kan ikke utrede mer. Nå er plutselig Klettkrysset lagt inn i et nytt prosjekt, Orkdalspakken. Et prosjekt til 13 millarder kroner. Fra før er Trøndelag inne i Nasjonal Transportplan med flere prosjekt som ikke er realisert. For eksempel elektrifisering av Trønderbanen, og Godsterminal på Torgård. Ei Orkdalspakke er høyt oppe og langt fremme.

Vi har ingen tid å miste.

Skriv innlegg på Trønderdebatt.no «

Bli med i debatten i Trøndelag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken