Nettavisen:Det ble en svært dramatisk avslutning på femmila i VM i Oberstdorf.

Bolsjunov lå rett foran Klæbo inn på oppløpet da femmila skulle bli avgjort, og begge gikk mot det samme sporet. Det endte med at de kjørte i hverandre.

Bolsjunov sin stav knakk, mens Klæbo spurtet videre mot mål og trodde han tok gull. Med knekt stav ble Bolsjunov også forbigått av Emil Iversen på oppløpet.

SISTE: Klæbo forlot nettopp området, og FIS opplyser at Klæbo er blitt diskvalifisert. Norge la inn protest, men den er blitt avvist.

Emil Iversen har blitt tildelt gullet. Bolsjunov får sølv, mens Simen Hegstad Krüger klatrer opp fra 4. plass til bronse.

Emil Iversen kom i mål som nummer to, bak Klæbo som har blitt disket. Bolsjunov kom i mål som nummer tre, Simen Hegstad Krüger som nummer fire.

Før gullet var et faktum sa Iversen dette til NRK om løpet:

– Jeg tar sølv og det smaker litt som gull. Det er deilig, jeg har ikke lyktes i dette VM. Det er mange som håper og forventer mye, og da er det kjedelig å skuffe gang på gang. I dag tror jeg alle som heier på meg synes sølv er som gull, sa Iversen til NRK etter løpet.

Bolsjunov har nå stoppet opp på runden rundt til pressen. Han står sammen med kjæresten og venter på endelig avgjørelse etter Norges anke.

Russisk protest

Russland la inn protest kort tid etter løpet var ferdig. Både Bolsjunov og Klæbo var inne hos juryen og forklarte sin versjon av hendelsen.

NRK kan også opplyse om at Bolsjunov kommer til å boikotte medaljeseremonien uansett utfall av protesten.

- Jeg føler han prøver å skvise meg. Jeg føler det er sånn som skjer, og han har masse plass på venstresiden sin. Utrolig kjedelig at det er en sånn avslutning. Det gjør det selvfølgelig litt annerledes, sier Klæbo til NRK om situasjonen, og legger til at han inntil videre har fått beskjed om at gullet står.

I målområdet kunne man se en svært skuffet Bolsjunov, oppløst i tårer.

- Kontakten med Klæbo var den eneste grunnen til at jeg tapte i dag. Ved mållinjen forstår jeg det fullt og helt, men jeg hadde muligheten til å slå Klæbo.

Torgeir Bjørn mente situasjonen minnet om situasjonen mellom Joni Maki og Alexander Bolsjunov fra verdenscupen tidligere denne sesongen, som endte opp med at Bolsjunov ble disket.

- Jeg mener at Klæbo er heldig om han får beholde dette gullet her, konkluderte Torgeir Bjørn med da han ble spurt om hva han syntes selv om situasjonen.

Dramatisk start

Det gikk forholdsvis pent og pyntelig i starten på femmila, men etter bare noen kilometer ble det dramatikk.

Bak i hovedfeltet var flere løpere involvert i et fall, og en av dem var Simen Hegstad Krüger. Lyn-gutten kom seg imidlertid raskt på beina, og var kjapt oppe i hovedfeltet igjen.

De neste 20 kilometerne gikk relativt rolig og uten dramatikk, før spenningen skulle øke for hver runde løperne gikk.

Fjerde gangen hovedfeltet gikk opp det det beryktede motbakkepartiet Burgstall økte tempoet. Hans Christer Holund gikk frem i tet, og fikk en liten luke ned til konkurrentene i selve bakken, men luken ble fort spist opp av Ivo Niskanen.

Niskanen og Bolsjunov prøvde seg

Da hovedfeltet kom inn på stadion og skulle ut på den femte runden satte Bolsjunov og Niskanen inn et lite støt. Så i stedet for å gå inn å bytte ski, som det ble spekulert i at de norske løperne kom til å gjøre, kastet de seg på stavene og prøvde å tette luken til russeren og finnen.

- Nå må de norske følge med. Nå er Bolsjunov og Niskanen på krigsstien. Det er de verste gutta å la stikke, advarte Torgeir Bjørn.

Og nordmennene fulgte med. De var raskt oppe i ryggen på den russisk/finske-duoen igjen.

Dramatisk skibytte

Neste gang hovedfeltet kom inn på stadion igjen ble det nok en gang dramatisk. Niskanen, Klæbo, Golberg og flere valgte å bytte ski, mens blant annet Bolsjunov, Iversen og Holund valgte å ikke gjøre det. Da fikk Bolsjunov og co en luke på 15 sekunder ned til Klæbo og Niskanen, og hovedfeltet sprakk opp.

Men på nye og raskere ski brukte ikke Klæbo og Niskanen lang tid på å komme seg opp igjen til teten hvor Bolsjunov lå. Tetgruppa slanket seg imidlertid betraktelig etter skibyttet.

Ut på den nest siste runden valgte Bolsjunov og Iversen å bytte ski, og da var det Klæbo og Niskanen som fikk luke. Iversen kom seg imidlertid raskt opp igjen til teten, men Bolsjunov sleit.

Gull-kampen

Da gikk Iversen opp i tet og kjørte på. Bolsjunov klarte akkurat å jobbe seg opp igjen til teten, men viste stadig svakhetstegn.

Med 10 kilometer igjen bestod tetgruppa av Iversen, Holund, Klæbo, Burman, Niskanen og Bolsjunov, og det var den gjengen som gikk ut sammen på sisterunden. De fikk ut på runden besøk av Krüger og Musgrave.

Holund prøvde å rykke siste gang opp Burgstall, men både Klæbo, Bolsjunov, Iversen og Krüger klarte å henge på.