(Nettavisen): Da den norske langrennsstjernen gikk inn til medalje etter medalje i VM, skjedde det med kjæresten Pernille Døsvik på tribunen. Hun hadde tatt turen fra Canada, hvor hun for tiden er på utveksling.

25-åringen fikk med seg flere av distansene under oppholdet i Planica. Det gikk ikke ubemerket hen i norske aviser.

Klæbo selv smiler på spørsmål om hva kjæresten syntes om oppmerksomheten.

– Jeg vet ikke om hun er så fan av det, hun hadde nok likt å gå litt mer stille i gangene. Men det er en del av gamet. Jeg tror hun syntes det var godt å komme seg tilbake nå, sier han til Nettavisen.

– Trenger ikke komme hjem

Døsvik har over 80.000 følgere på Instagram og har fått et kjent navn etter at hun ble sammen med Klæbo for flere år siden. De to eier bolig sammen i Trondheim og er samboere. Dette halvåret er kjæresten bosatt i Canada, mens skiløperen selv farter rundt i Europa på skirenn.

Antallet reisedøgn er derfor ikke noe problem denne vinteren.

– Jeg føler det går greit, nå har jeg ikke noe som skjer hjemme uansett. Fruen er på utveksling, så da trenger jeg ikke å komme hjem. Da kan jeg like gjerne være på reise.

Etter VM i Planica har Klæbo og de andre landslagsutøverne reist til Oslo for å forberede seg på de kommende konkurransene i Holmenkollen.

– Har ikke noe erfaring

Skiløperen slo gjennom i 2017-sesongen og har siden den gang måttet forholde seg til rampelyset. Det å håndtere media og forespørsler er en del av hverdagen for Klæbo og menneskene rundt.

Kjæresten, som har fått en større og større følgerskare i sosiale medier, må nå håndtere mye av det samme. Det får hun ikke noe hjelp med av skiløperen selv, skal vi tro Klæbo rett.

– Jeg har ikke noe erfaring med det, så det må hun klare selv, sier han spøkefullt.

Klæbo, som fikk med seg hele fem medaljer fra Planica, deltar i verdenscupen i Holmenkollen til helgen. Der skal det gås femmil for både menn og kvinner.