Det skriver skiforbundet i en pressemelding tirsdag ettermiddag. Der forklarer også Klæbo valget om å ikke delta i norgesmesterskapet som starter førstkommende torsdag.

– Jeg hadde som ambisjon å gå både NM-sprinten og sprint i verdenscupen i Livigno i Italia. Etter dagens økt må jeg bare innse at kroppen trenger mer tid til restitusjon etter en tøff Tour de Ski. Derfor må jeg prioritere hardt, og det betyr at jeg ikke går NM-sprinten på Gjøvik.

– Beklager

I utgangspunktet er landslagsløperne pålagt å gå minst en NM-distanse. Byåsen-løperen ber derfor om forståelse for valget.

– Jeg beklager at det er blitt sånn. Jeg forstår at noen vil bli skuffet over at jeg dropper NM-sprinten, men innimellom må jeg ta vanskelige valg. Jeg håper på forståelse for det valget jeg har gjort, skriver han.

NM starter med sprint på torsdag. 10/15 kilometer fristil og 15/30 kilometer skiathlon følger på de påfølgende dagene. Mesterskapet avsluttes med stafetten på søndag. Mesterskapet

Går sprinten i Italia

Det er en drøy uke siden Klæbo gikk inn til en suveren seier i Tour de Ski. NM er lagt til samme helg som verdenscupen i Italia. Klæbo leder sammendraget i verdenscupen. Til VG gjør 26-åringen det klart at han planlegger å gå sprinten i Livigno.

– Det er fremdeles VM i Planica som er det overordnede målet for meg denne sesongen, med verdenscupen som et mål nummer to. Med den belastningen som jeg har tatt i løpet av sesongen, må jeg av og til sette foten ned. Denne gangen er det NM som blir vraket for min del, selv om jeg gjerne skulle ha gått NM-sprinten, sier Klæbo til VG.