I en pressemelding sendt til NTB sier 25-åringen at han har en god følelse der han trener og forbereder seg til en ny sesong på over 2000 meters høyde i Park City i USA.

Han er på bedringens vei når det gjelder skadesituasjonen. Trønderen har trøblet med helsen siden midten av juli.

Klæbo er ikke kvitt skaden på baksiden av låret, og det er fremdeles smerter ved løping samt ved klassisk stil på rulleski. Men det er fremgang.

– Jeg får gjort det aller meste på trening nå. Jeg har fremdeles noe smerter, men jeg føler stadig fremgang, sier Klæbo.

Han sier at han har fått god skadebehandling mens han har vært i høyden i USA.

– Fortsetter fremgangen, så håper jeg at jeg er helt kvitt skaden i løpet av september/oktober, sier Klæbo.

Klæbo og pappa og manager Haakon Klæbo dro til høydeopphold i Park City i Utah i USA 28. august. De planlegger retur til Norge fredag 23. september.

Suverent

I Park City, der blant annet alpinøvelsene ble arrangert i OL i Salt Lake City i 2002, har Klæbo trent på drøye 2000 meters høyde siden ankomst.

– Hittil har høydeoppholdet vært helt suverent på alle måter. Det har vært deilig vær, solide treningsøkter og skaden er på retur. Jeg har ingenting å klage på. Jeg gjør det jeg har stor tro på, sier Johannes Høsflot Klæbo.

25-åringen har et langsiktig perspektiv med sine høydeopphold. Klæbo sverger fortsatt til høydetrening, der de øvrige landslagskollegene har valgt annerledes,

– Jeg har tro på høydetrening selv om VM til vinteren ikke går oppe i høyden. For meg er høydetreningen målrettet både mot kommende vinter og de neste sesongene med VM i Trondheim i 2025 og OL i Italia i 2026 som høydepunkt. Høydeoppholdene er en del av en langtidsplan som jeg har stor tro på, sier Klæbo.

– Jeg synes jeg har fått mye ut av treningsøktene her oppe. Jeg har fått gjort det jeg hadde planer om og mer enn det. Jeg er i ferd med å hente inn det tapte etter skadeproblemer i sommer. Jeg ser ikke bort ifra at jeg kan få litt fart på skiene kommende vinter også, sier 25-åringen.

Debatt

Han har bodd sammen med pappa og manager Haakon Klæbo i Utah i de siste ukene. Pappa Klæbo er fornøyd med tingenes tilstand rundt sønnen.

– Jeg mener det ser veldig bra ut. Vi får de svarene vi ønsker. Han får mange gode økter her og forholdene er perfekte, sier Haakon Klæbo.

Johannes Høsflot Klæbo har fått mange spørsmål om hvordan det er å være «alene» på høydeopphold, uten resten av landslaget.

Marit Bjørgen er en av dem som har uttalt seg kritisk til at Klæbo trener alene uten resten av laget på plass.

Klæbo ser annerledes på det.

– Det føles veldig, veldig bra. Det er klart at det hadde vært hyggelig med flere landslagskolleger her, men vi har valgt ulikt. Jeg respekterer deres valg, og jeg mener de respekterer mitt. Langrenn er en individuell idrett, og ulike kropper takler høydetrening ulikt. Jeg er sterk i troen på høydetrening, sier han.

Han forteller at landslagskollegene holder kontakten via sosiale medier.

– Jo da, vi sender litt meldinger. Så det er god og hyggelig kontakt. Det er god stemning både her og der, sier Johannes Høsflot Klæbo.