Fredag den 13. anses som en ulykkesdag. Det kan ha sin forklaring i at både dagen fredag og tallet 13 hver for seg har vært regnet som et tegn på ulykke i ulike religioner og kulturer siden tidenes morgen.

Noen lykkedag ble det heller ikke for trondhjemmeren som skulle på togtur fredag 13. januar i år. Han hadde bestilt seg togbilletter for å reise med SJ Nord fra Lillehammer til Trondheim. Etter planen skulle toget ankomme Trondheim Sentralstasjon klokken 20.53 samme kveld. Slik gikk det imidlertid ikke.

Nesten én time forsinket, men bare nesten

Toget var nemlig 45 minutter forsinket da det ankom Lillehammer. Loggen til SJ Nord viser at toget ankom Trondheim Sentralstasjon klokken 21.52–59 minutter etter oppsatt rutetid.

Trondhjemmeren var ikke fornøyd med forsinkelsen, og klaget til togselskapet. Mannen mente at togselskapet kunne rundet opp forsinkelsen med ett minutt slik at han kunne fått refusjon for reisen.

Det var et forslag som SJ Nord ikke var særlig begeistret for. Togselskapet viser til SJ sine transportvilkår hvor det framgår at passasjerer kun kan kreve refundere 50 prosent av billettprisen dersom toget er mer enn 60 minutter forsinket.

Dermed klaget mannen inn saken til Transportklagenemnda.

Heller ikke her fikk han særlig gehør. Også Transportklagenemnda viser til SJ sine transportvilkår, og gir ikke mannen medhold i saken.