Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte på kvinne med barnevogn. Nå er han dømt

Må betale og får ikke kjøre bil med det første.

3. februar i år, rykket politiet ut til meldinger om at to personer var blitt påkjørt av en bil i Klæbu. Det skal ha resultert i håndgemeng mellom føreren av bilen og en av de involverte.

To personer, en mor og en far, var ute på trilletur med sitt barn denne kvelden. Da de skulle gå over veien, ble de påkjørt av en bil i lav fart. Det førte til at barnevogna tippet i veien, mens barnet lå i vogna.

– Sånn det framstår for meg, skal faren til dette barnet, ha havnet i håndgemeng med sjåføren av bilen, sa operasjonsleder Øystein Sagen til Nidaros denne kvelden.

Les også

To personer ble påkjørt av bil – endte i håndgemeng

Dømt

Hendelsen ble anmeldt og føreren, en mann i 30-årene, ble fratatt førerkortet på stedet.

Den 22. februar møtte han i Sør-Trøndelag tingrett der han ga en uforbeholden tilståelse.

«Han var ikke tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom, idet han ikke overholdt vikeplikt for fotgjenger NN som krysset veien i et fotgjengerfelt. Hun trillet på en barnevogn med et barn i. Dette medførte at han kjørte på barnevognen slik at den veltet med barnet i», heter det i dommen fra tingretten.

Mannen ble dømt til å betale en bot på 7.250 kroner, subsidiært 15 dager i fengsel. Han ble også fradømt retten til å kjøre bil i en periode på fem måneder.

Kommentarer til denne saken