(Avisa Nordland)

Samtidig som Glimt skal ut i historisk gruppespill i Europa, tvinges vi til å diskutere framtiden til suksesstrener Kjetil Knutsen.

Grunnen til det er enkel: Rosenborg er på jakt etter Knutsen og har henvendt seg formelt til Bodø/Glimt som har kontrakt med ham til sommeren 2022. Det kan vi like eller la være. Usikkerheten knyttet til Knutsens framtid i Glimt etter denne sesongen har vært der en stund, og den er kraftig forsterket gjennom Rosenborgs interesse.

Hovedpersonen er lite interessert i å snakke om dette når han blir spurt, og det kan vi forstå. Kjetil Knutsen må selvsagt konsentrere seg maksimalt om å gjøre en best mulig jobb for Glimt i en svært viktig periode, og vifter vekk saker som kan forstyrre ham og gruppen han leder.

Samtidig er det et faktum at han på det nåværende tidspunkt har en kontrakt som går ut til neste sommer, i praksis snakker vi sesongslutt i desember. Og det er altså et faktum at en stormakt i norsk fotball ligger på knærne for å få tak i en mann de mener kan får Rosenborg tilbake til gamle høyder.

Usikkerheten om mannen, som skal ha den største delen av æren for fotballeventyret Bodø/Glimt, fortsetter eller forlater klubben er uheldig av flere grunner:

For det første er det viktig for spillerne som allerede er i klubben å vite om han blir sjefen også neste år. Skulle spillere som Marius Lode og Fredrik André Bjørkan vurdere å ta ett år til i Glimt, er nok det helt avhengig av at Knutsen fortsetter. Men også for resten av gjengen har det stor betydning hvem som har hovedansvaret for de regjerende seriemesterne etter årsskiftet.

For det andre er det viktig for spillere som kan være aktuelle for Glimt å vite hvem som skal styre skuta etter at årets sesong er ferdig. Det må åpenbart være fristende å komme til en klubb ledet av en mann som vet å gjøre spillere gode, og ikke fullt så fristende om Glimt fra 2022 er blitt et helt annet prosjekt.

Ikke minst vil en avklaring være viktig for hele klubben i en periode hvor veldig mye står på spill: Europacup, medaljekamp og planlegging av 2022-sesongen.

I utgangspunktet vil enhver trener i Norge se på en henvendelse fra Rosenborg som veldig positivt og fristende. Men er det slik Knutsen tenker – at RBK er et naturlig neste steg for Norges per tiden beste trener?

I RBK er det styreleder Ivar Koteng som er den ubestridte sjefen. Siden han ble valgt første gang, i januar 2012, har Rosenborg hatt ikke mindre enn seks trenere. Den kontinuiteten som kjennetegnet klubben før, er helt borte. I Bodø har Kjetil Knutsen fått den tiden han har trengt for å gjøre hele klubben radikalt mye bedre. Styreleder Inge Henning Andersen har ikke sendt SMS-er underveis i kamper med spørsmål om spillerbytter, og heller ikke skapt usikkerhet om Knutsens posisjon på andre måter.

Kan han regne med den samme tålmodigheten og de samme frie tøylene i Trondheim? Ingenting med Kotengs modus operandi tyder på det.

Likevel er det nå engang slik at RBK er på banen i jakten på Kjetil Knutsen. Klubben har bra med ressurser og kan sikkert tilby den beste trenerlønna i Norge. Du kimser ikke av en henvendelse fra «brakka» på Lerkendal.

Derfor, Kjetil Knutsen: Du bør gi klubben, spillerne og supporterne beskjed ganske kjapt om du ser for deg flere år i Bodø, eller om disse fem årene var det du ville bruke her nord. Jeg har hele byen og landsdelen med meg når jeg ber deg gi Rosenborg et takk, men nei takk.