Rosenborg har aldri vært klarere «underdog» før årets første kamp. Og det attpåtil mot Bodø/Glimt, som historisk sett har vært nærmest en farmerklubb for Rosenborg. Mini Jakobsen, Trond Olsen, Bent Inge Johnsen og Tom Kåre Staurvik – for ikke å snakke om brødrene Runar og Ørjan Berg – trådde alle sine barnsben der.

Og denne utvekslingen har gått begge veier. Det var dit RBK sendte ungguttene som ikke var klare for A-laget ennå. Harald Martin Brattbakk og Erlend Dahl Reitan var begge i Bodø på lån og fikk spilletid, før de slo igjennom i hvit og svart drakt. Jan-Derek Sørensen gikk også lærlingetiden i Bodø. Glimts beste spiller i dag, Ola Solbakken, var opprinnelig RBK-spiller. Alexander Sørloth også, selv om han dro rett ut i den store verden, etter å ha funnet formen i «vindtunnelen» i nord.

Erik Hoftun og Trond Sollied dro for så vidt også til Glimt etter endt Rosenborg-karriere. Bodø var, kort og greit, stedet man dro før og etter at man evnet å prestere på det aller høyeste nivået.

Klubbene var perfekte matcher for sånt, ettersom begge spilte 4-3-3, med svært angrepsvillig fotball. Det var også nevnte Sollied som kopierte oppskriften til læremester Nils Arne Eggen, da han startet trenerkarrieren i nettopp Bodø/Glimt. Han skulle senere få suksess da han tok over roret i RBK.

Les også

Kan RBK unngå nedrykk?

Så vidt jeg kunne telle meg til, er det totalt 28 overganger mellom de to klubbene. Tror ikke det er tilsvarende antall mellom noen andre toppklubber i Norge.

Det forunderlige – når lagene møtes nå – er at så godt som samtlige tror på Glimt-seier. Ikke bare seier, de fleste tror på real knusing. Du får sågar igjen fem ganger innsatsen, hvis du satser penger på Rosenborg-seier. Det sier en hel del.

Hvordan skjedde dette – og hvordan er det mulig at det kunne skje så raskt? I 2016 vant Rosenborg Eliteserien, samtidig med at Glimt rykket ned i OBOS. Vi må ikke en gang tilbake til Eggens dager for å finne Rosenborg-dominans. I hele perioden 2015 – 2018 vant laget serien hvert år. Man snakket om at suksessen hang i veggene. Nå er det plutselig Glimt som omtrent ikke evner å gjøre feil.

Men bare vent... Eller – når det er sagt – hvorfor vente? Rosenborg har da levert gode resultater med langt verre odds enn det her. Faktisk er trønderne farligst når de avskrives totalt.

Det er på tide å – først som sist – få stappet den gule tannbørsten en viss plass. Den glisende kjeften til Halvdan Sivertsen fortjener også en ullsokk. De oppblåste Bodø-egoene må ned på jorda igjen sporenstreks. Cue Team Rekdal.

Etter gnålet om suksessen i Conference League – altså nivået under både Champions League og Europaligaen – får man inntrykk av at det de har fått til er den største fotballbragden gjennom alle tider. Uansett land.

Ingen skal si at det ikke er imponerende å slå Celtic, Roma og AZ Alkmaar. Det siste, takket være en feildømt straffe, riktignok, men hvem bryr seg vel om VAR, på klubbfotballens nivå tre. Uansett, er det ikke vågalt å hevde at dette blir småtterier mot seirene over Real Madrid, Borussia Dortmund og Milan. De siste to var sågar på bortebane.

Les også

«På tide å pusse overgangsvinduet»

Der Eggen i sin tid bygde et monster av et lag, har Kjetil Knutsen bygd en fyr på stylter. I beste fall. Nå får vi bare håpe at en annen Kjetil kommer og dyttet styltemannen ned på jorda igjen. Det skal nemlig ikke være mulig å selge hele sentrallinja si – pluss den beste venstrebacken i landet – uten å bli dårligere. Du hørte det her først: i år faller Glimt fra tronen. Og Rosenborg skal hjelpe dem med det.

Fotball er et forunderlig spill. På én uke kan alt være forvandlet. Bare tenk hvis Glimt går på en forsmedelig 0-3-smell. Da vil det automatisk være Glimt man analyserer, for å vite hvorfor lufta plutselig har gått ut av dem. At den gule ballongen har sprukket, er helt sikkert.

Her er det ingen grunn til å stå med det hvite og sorte hatten i hånda. Bare husk det gamle visdomsordet som har blitt sunget siden 80-tallet: «Ingen banker RBK!»

Å-hei-å-hei-å-hei-å-hå!

Les også

«Fake it till you make it» – en fotballmammas bekjennelse