Totalt var 39 gater nominert. Nå har leserne av Nidaros stemt frem de fem fineste gatene i Trondheim.

Dermed er det duket for finale, og de fem finalistene er: Skolegata, Nedre Bakklandet, Hospitalløkka, Tillerbruvegen og Ilsvikøra.

En av disse gatene vil altså kunne smykke seg med tittelen «Trondheims fineste gate».

Nederst i saken finner du avstemmingen.

Skolegata er en gate ved bydelen Ila i Trondheim som strekker seg fra O. J. Høyems gate til Koefoedgeilan, og som en delvis parallellgate til Mellomila. Gaten fikk sitt navn i 1877 etter den da nyoppførte Ila skole som ligger ved gatens østre ende. Skolegata ble anlagt rundt 1800 og gikk før navnebyttet under navnet Ilens Nygate.

Nedre Bakklandet er gaten som strekker seg fra gatekrysset mellom Gamle Bybro, Øvre Bakklandet og Brubakken til Innherredsveien. Nygata er en parallell vei som både starter og slutter i Nedre Bakklandet. Andre tilstøtende veier er Asylbakken og Verftstomta.

Hospitalsløkka: Etter at store deler av bebyggelsen brant ned i 1842, ble det satt i gang storstilt gjenbygging for å få tilbake trehusbebyggelsen før murtvangen inntraff i byen tre år senere. Gata består i dag derfor av toetasjes trehus, og har gått klar av modernisering og fornyelse. Området er oppkalt etter Trondhjems Hospital, som også brant til grunn i bybrannen.

Tillerbruvegen er en gate på Tiller med utsikt til fjell, fjord, åker og skog.

Ilsvikøra: Området i Ila som ligger mot Trondheimsfjorden og består av en blanding av moderne blokker og gammel trehusbebyggelse. Trehuysklynga i Ilvikøra blir ofte omtalt som idyllisk.