Gå til sidens hovedinnhold

John Inge (31) blir ny redaktør for NT24

– Jeg er stolt og ydmyk over å få tilliten til å lede denne satsingen. Jeg har stor tro på prosjektet, og vi har flere ambisiøse mål for den videre utviklingen. Sammen med de dyktige journalistene i NT24 og lokalavisene rundt skal vi vokse videre, og gjøre dette til det viktigste nettstedet for økonomi- og næringslivsnyheter i Trøndelag.

John Inge Seljehaug er ansatt som redaktør for NT24. NT24 er en felles næringslivssatsing som gjøres i samarbeid mellom Arbeidets Rett, Namdalsavisa, Trønder-Avisa, Tidens Krav og Nidaros.

Seljehaug kommer opprinnelig fra Averøya, men har bodd i Oslo de siste årene. Han er siviløkonom og journalist, og kommer fra stilling som medredaktør i FinansWatch. Han har blant annet bakgrunn fra Finansavisen og Amedia-eide Tidens Krav.

Seljehaug starter i stillingen 1. juni.

Skal skape unikt innhold

31-åringen ser frem til å gå løs på utfordringen.

– Jeg er imponert over hva NT24 har utrettet i løpet av sin korte levetid, og posisjonen de har opparbeidet seg. Det er fortsatt et prosjekt som er i støpeskjeen og har mye potensial, så jeg gleder meg til å sette mitt stempel på den videre satsingen. Dette prosjektet blir på mange måter min første baby.

Seljehaug er formelt ansatt i Nidaros, og vil ha kontorsted i Nidaros sine lokaler i Trondheim.

– Jeg er veldig glad for viljen Nidaros har til å investere i undersøkende og kritisk journalistikk om næringslivet, noe som er viktigere enn noen gang. Jeg brenner for journalistikk som er fylt med tyngde, og som gir leserne innsikt og unikt innhold.

Seljehaug er klar på at NT24 skal stille de kritiske spørsmålene som leserne fortjener å få svar på, og være vaktbikkje.

– Vi skal sette dagsorden og speile mangfoldet, vise verdiene som skapes og makten som utøves. Vår viktigste oppgave er likevel å være tett på menneskene og fortelle de nære historiene innenfor næringslivet.

Ambisiøs og tydelig

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Nidaros, Vanja S. Holst, kaller nysgineringen for et skup.

– John Inge har en solid kompetanse på økonomi og god journalistisk erfaring fra økonomi- og næringslivsjournalistikk. Han er ambisiøs og tydelig, og har en sterk motivasjon for å lede NT24 redaksjonen og ta avisa til nye høyder. Nå styrker vi NT24-laget med et talent som har stor arbeidskapasitet og ambisjoner om å sette dagsorden innenfor næringslivsnyheter fra Trøndelag. Jeg gleder meg veldig til å se hva vi kan få til sammen, sier Holst.

Elin Sofie Lorvik har siden før jul vært konstituert redaktør, og fortsetter i stillingen til John Inge Seljehaug overtar roret før sommeren.

Kommentarer til denne saken