På Twitter melder meteorologene om uvanlig varme temperaturer flere steder i landet. Denne uka er det spesielt Trøndelag og Helgeland som får varmluften.

«Varmen fraktes med østavinden og på de stedene som får litt ekstra kraftig blåst, blir det mulig for tosifrede plussgrader onsdag og torsdag», skriver meteorologene.

– Hva kan vi forvente oss i Trondheim?

– Det er nok helst i ytre strøk, der den sørøstlige vinden tar veldig godt. Det som skjer i morgen er at det kommer en god del vind fra sørøst, som frakter varm luft med seg fra kontinentet opp til Trøndelag. Det er nok der vinden er sterkest at det blir høyest temperatur. I det området som er det høyeste ute på kysten kan det komme opp i kuling, stiv til sterk kuling, kan hende liten storm.

Det sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid. Han tror likevel ikke at det blir behagelig ute på kysten:

– Det vil føles mildt ut, men det blir samtidig ganske kraftig vind. Det er begrenset hvor stor glede man har av temperaturene da. Det kommer med en bakside.

– Men det er mildt for årstiden, helt klart.

– Hvordan blir temperaturen i Trondheim?

– Trondheim ligger litt i le for den kraftigste vinden. Tirsdag er det snakk om seks grader.

– Men jeg tror ikke vi skal gå helt bananas med softis. Det blir lyse og fine dager, og mildt for så vidt, men med en litt plagsom østavind.

– Vi har enda ikke sett noe til snøen. Er den langt unna?

– Du må nok ned til sørlige fjellstrøk for å finne den. Det er ikke noe vinter i sikte hvert fall. Det skal sies at det i Røros-traktene kan komme lett snødryss fra kommende helg. Men det er det nærmeste vi kommer i vinter i Trøndelag.