BEITOSTØLEN (Nettavisen): Lørdagens klassiskdistanse under sesongåpningen på Beito ble preget av en tett duell mellom Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo.

Det var sistnevnte som til slutt trakk det lengste strået og overrasket mange med å gå inn til seier. Langrennsstjernen har tross alt slitt med hamstringen siden i sommer.

– Det er et skremmeskudd til konkurrentene, mente NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Etter Klæbo fulgte Iversen og Martin Løwstrøm Nyenget.

Mener Klæbo har overdrevet

Det var en tydelig rørt Emil Iversen som møtte NRK i målområdet etter at andreplassen var sikret.

– I am back, sa 31-åringen med et smil.

Han la til at han har hatt mye støtte fra sine nærmeste gjennom det siste året, hvor de helt store prestasjonene har uteblitt.

– Team Ivers er litt lettet i dag, jeg skal ærlige innrømme det. Vi er ikke så mange, men vi er sterke. Jeg har et bra, lite team rundt meg. Det er jeg stolt av, sa skiløperen til Nettavisen etter løpet.

«Dramaqueen»

Iversen fikk også spørsmål om skaden til lagkameraten.

– Det har vel ikke vært så ille som man skulle tro, men det har blitt mye oppmerksomhet og drama, så han har hatt fine dager, sa han til NRK.

– Tror du han har overdrevet?

– Ja, han har det, det ser du. Han er best i Norge allerede, ved første mulighet. Jeg håper ikke han syntes dette var en fæl dag og at han har mye mer å gå på, da er vi i trøbbel.

Til Nettavisen legger han til:

– Det er imponerende det han gjør, nesten med en fot. Men jeg er bare glad Johannes går renn. Uansett hvor hard den skaden er, så er det en kjempeopptur for alle at han er med.

– Er han litt «dramaqueen»?

– Ja, han avslørte seg litt i dag. Men det er fint med litt drama, folk liker det.

Når Klæbo blir konfrontert med påstandene, sier han følgende til Nettavisen:

– Han skulle fått levd det livet mitt de siste fire ukene. Da tror jeg han hadde fått sett at det ikke er noe kødd. Jeg hadde gjerne byttet og fått trent helt vanlig mot det jeg har holdt på med. Det er jeg ganske sikker på. Samtidig får han mene det han vil.

Var usikker før start

NRK-ekspert Therese Johaug var svært imponert over det lørdagens vinner presterte etter den siste tids problemer.

– Det er imponerende å komme hit med den skaden han har hatt over lang tid og å bevise det han gjør her. Så håper jeg virkelig at det går bra nå i ettertid, mente den tidligere skiløperen.

Det var lenge usikkert hvorvidt Klæbo faktisk kom til å stille til start under helgens renn på Beitostølen. Så sent som på en pressekonferanse torsdag mente han det var femti prosent sjanse for at han kom til å gå. Det skulle imidlertid vise seg å være riktig avgjørelse å ta seg gjennom de ti kilometerne på lørdagens klassiskdistanse.

Klæbo vant altså løpet etter en intens duell med Emil Iversen.

Etter løpet uttalte han at skaden ikke preget ham underveis, men at det er etterpå han eventuelt kommer til å merke det.