Gå til sidens hovedinnhold

Innkalte til ekstraordinært styremøte etter rapport. Dette ble vedtatt

Trondheim Arbeiderparti gjennomførte et ekstraordinært styremøte for å diskutere rapporten som omhandler AUFs vervepraksis.

Det var torsdag i forrige uke det ble gjort kjent at Trøndelag Arbeiderparti innkalte til styremøte fredag for å diskutere en «hemmelig AUF-rapport».

Rapporten, som kontrollkomiteen begynte å se på og arbeide med høsten 2020, skal omfatte alvorlige brudd på reglene rundt verving og innkreving av kontinentet i Trøndelag AUF, ifølge Trønder-Avisa.

Blant annet skriver avisa at flere unge ikke skal ha kjent til at de var AUF-medlemmer, og at kontingenten til disse ble betalt gjennom spleiseaksjoner blant sentrale tillitsvalgte i AUF.

Les også

Ap-topp med klar beskjed: – Dette er en sak Trondheim Ap er nødt til å se på

Onsdag møttes Trondheim Arbeiderparti for å diskutere innholdet i den konfidensielle rapporten i et ekstraordinært styremøte.

Et høyt antall medlemmer har i en årrekke gitt ungdomspartiet AUF mye makt i Trøndelag og særlig i Trondheim.

– I Trondheim har de flertall i årsmøtet om man hadde lagt medlemstall til grunn. Derfor må Trondheim undersøke det her, sa Ingvild Kjerkol, leder i Trøndelag Ap til Nidaros fredag.

Les også

Etter at Mia og Jenny varslet, hørte de ingenting om saken. To år etter ble de sentrale i hemmelig AUF-rapport

Les også

Våre presseetiske vurderinger

Dette ble vedtaket

Trondheim Arbeiderparti vedtok følgende under det ekstraordinære møtet onsdag ettermiddag:

  • Styret i Trondheim Arbeiderparti tar rapporten, og orienteringen fra leder i kontrollkomiteen i Trøndelag AP til orientering. Styret tar dette på største alvor, og vil bidra sammen med AUF i å ta tak i, og følge opp rapportens innhold.
  • Styret i Trøndelag AP viser i sitt vedtak til at «verving er en viktig del av partiets arbeid, dette må skje på en tillitsvekkende måte i tråd med våre grunnverdier». Styret i Trondheim AP slutter seg til dette.
  • Styret i Trondheim AP registrerer at AUF i Trøndelag har gjort vedtak om at man ønsker å avskaffe introduksjonsmedlemskapet til 10 kr. Styret i Trondheim AP støtter dette, og er fornøyd med dette signalet fra AUF. Styret i Trondheim AP støtter landsmøteforslagene som er sendt inn fra partilag i Trondheim som omhandler dette.
  • Styret ber om at AUF i Trondheim, på egnet måte, raskt gjennomfører en gjennomgang av medlemslistene for 2020, slik at man kan være trygg på at representasjon i partiets organer i inneværende år er basert på riktig medlemstall.
  • Styret i Trondheim AP ber om at det gjennomføres en gjennomgang av AUF i Trondheims medlemslister for 2017-2019. Hvordan dette skal løses må avklares i et samarbeid med AUF og fylkespartiet.
  • Styret viser til tidligere vedtak, hvor det foreslås for årsmøtet at det settes ned en fullmaktskomité, og forslag til retningslinjer for denne komiteen. Komiteens oppgave vil være å gjennomgå innsendt dokumentasjon fra lagene, og sørge for at alle delegater til årsmøtet og representantskap har fullmaktene i orden.
  • Styret i Trondheim AP ønsker å innhente tilleggsinformasjon, for å få et bedre grunnlag for videre behandling av saken. Dette følges opp av ledelsen i samarbeid med partikontoret.

Kommentarer til denne saken