(Trønderdebatt)

Mye var i lange perioder veldig bra:

  • Tett forsvarsspill i en 4-5-1-formasjon.
  • Glimrende keeper.
  • Imponerende ro med ballen, i starten litt i overkant, etter hvert akkurat nok til at motstanderen jekket seg litt ned.
  • Passe porsjon flaks.

Men RBK tapte avgjørende dueller i feltet, to ganger for mye – og det kan ingen norske lag tillate seg. Det er nettopp slike feil de ikke skal tape på.

Hvis det likevel skal være noen som helst mulighet i returen, og det er det jo alltid med bare to mål i minus, må Rosenborg være i stand til å true Rennes mye mer enn tilfellet var i denne første kampen. Jeg forventer et RBK som prøver å sjokke dem fra starten, presser høyt, vinner ballen tilbake og skaper litt kaos i håp om å få kampens første mål.

Men i tillegg må det være kantspillere som er i stand til å ta seg gjennom og true bakrom. Det må vel bety at Ceide må spille fra start?

Laget må ha indreløpere som kommer på løp og tar seg gjennom motstanderen. Da må vel Anders Konradsen spille?

0-1 ville vært et utmerket resultat, og det så jo ut som om det kunne bli slik, men på den annen side: med 0-2 er det ingen ting å spekulere på. Da er det bare å gønne på, ta sjanser, tvinge motstanderen til å spille bakover og stå høyt med backrekka. Jeg tviler ikke ett sekund på at Åge Hareide kommer til å fyre opp spillerne på samme måte som han ved mange tidligere anledninger har gjort med Molde-spillerne før kamper på Lerkendal.

Rennes er et godt lag i en god liga, som vinner mot Rosenborg i et flertall kamper, men det RBK-laget vi har sett i det siste er ganske fast i fisken, og kommer helt sikkert til å se seg selv som snau favoritt i returen. Det er et godt mentalt utgangspunkt for å prestere, og Åge snakker allerede om å reise hjem for å trene straffespark. Hva det betyr?: At han ser for seg et 2-0-resultat, og det synet vil komme til spillerne også.

Alexander Tettey snakket etter kampen i går om litt høye skuldre i starten, og det var ganske tydelig, og han snakket om en fryktløs innstilling før returkampen. Hvis det blir like tydelig, kan dette bli spennende.

En eventuell høst i europeisk gruppespill vil være en voldsom opptur for et hardt preget Rosenborg. Det er faktisk ikke umulig, bare veldig vanskelig.

Hvis ikke blir det et race for å hente inn Molde, og det kan vel også være til å leve med.