Noen møtte kanskje opp på Lerkendal for å mimre, om gode, gamle dager, da Rosenborg spilte så flott, skapende og underholdende 4-3-3-fotball. De ble skuffet. For Brann var ikke helt seg selv denne kvelden. Laget klarte aldri å gjenskape festfotballen fra Vålerenga- og Bodø/Glimt-kampene. Vi fikk i stedet se et Brann-lag som satset på å vinne ballen høyt, og for all del: Som skapte mange store sjanser.

Hjemmelaget RBK derimot innfridde forventningene. Laget lignet på seg selv. Det er ungt. Det fungerer bra på trening. Vi må ikke være for kravstore. Vi må være tålmodige. Og hvis jeg har forstått styrelederen rett: Det er innført et helt annet, og mye bedre treningsregime enn før.

Men laget skaper ikke sjanser. Rosenborg har sluttet med det. For det finnes ingen ide om hvordan det skal skje. Det er ikke lett å være spiss på et sånt lag. Det er umulig. Det er som å seile uten vind.

Hvis noen skal være misfornøyd med spissene sine etter Brann-kampen, må det eventuelt være Eirik Horneland, som så sine angripere misbruke nesten et tosifret antall til dels store sjanser. Men jeg tipper han er fornøyd, for de skapte muligheter. Det må begynne med det. Brann-spissene beveget seg mye, klokt og kvikt – særlig Bård Finne. Og de løp i rom som laget skapte. Det er i grunnen hva det handler om; å skape rom – og sjanser.

RBK gjør ikke det.

Da er spørsmålet: Er det noe som tyder på at det kommer til å bli bedre? Det kan komme til å bli det, jeg vil strekke meg til å gå så langt som å spå; det kommer til å bli bedre. Men det er ingen ting som tyder på det nå. RBK har et angrepsspill som ikke indikerer noe som helst.

Det er også på grensa til oppsiktsvekkende at laget pådrar seg fem gule kort, på Lerkendal. Det tyder på et lag som er på etterskudd, og på alle måter i ubalanse. Hvis de to kortene for filming er riktig idømt, nærmer det seg det rent pinlige. Det skal bli spennende å se hvordan klubben reagerer på det.

I 1970 vant Rosenborg sølv i serien, og det måtte vel være bra, ikke minst for en klubb som på det tidspunktet ikke var så godt vant? Det var likevel en sesong som klubben nesten skammet seg over. Laget scoret mindre enn ett mål i snitt pr kamp, 15 mål på 18 kamper. Det måtte aldri få gjenta seg. Det blir spennende å se.

PS! For øvrig er det min mening at RBK ikke har vært heldig med spisskjøpene.