Gå til sidens hovedinnhold

Iggy Pop i Trondheim ble for sterk kost for Facebook

Artikkelen er over 1 år gammel

Annonse med bilde av Iggy Pop (72) i bar overkropp ble sensurert av Facebook etter 8 sekunder. – Robotene har sikkert trodd han er en toppløs dame.

Det var 1. nyttårsdag Stein Vanebo i Trondheim Stage tenkte å spre selskapets ønske om et godt nyttår til flere enn de drøyt 16.000 følgerne sine på Facebook. Bildene som fulgte hilsenen, er fra ulike konserter i Trondheim i 2019.

Men bare noen sekunder etter at den betalte annonsen var publisert, ble bildekollagen Vanebo hadde laget stoppet av Facebook-sensuren. Et av bildene er av Iggy Pop i bar overkropp og er tatt da han opptrådte på Trondheim Rocks på Dahls-tomta i juni i fjor.

For mye hud

– Det kan ikke tatt mer enn 8 sekunder fra jeg publiserte annonsen til jeg fikk opp en melding om at den var stoppet, forteller Vanebo som er rimelig sikker på at det er et bilde av den 72 år gamle rockestjernen Iggy Pop som ble for sterk kost for Facebook.

– Robotene, for jeg er sikker på at det ikke er et menneske har helt sikkert trodd han er en toppløs dame på grunn av det lange håret. Men jeg flirte godt, for det er jo et helt vanlig bilde av Iggy Pop som er mer blant publikum enn på scenen. Og han er alltid i bar overkropp.

«Sjokkerende»

Nidaros har torsdag forsøkt å komme i kontakt med Facebook for å spørre hvorfor annonsen ble stanset. Foreløpig har vi ikke fått svar på våre henvendelser.

Men ifølge meldingen Vanebo fikk, ble bildekollagen stoppet fordi annonsen «bruker et bilde eller video som inneholder sjokkerende, sensasjonelt eller overdrevent voldelig innhold».

Kommentarer til denne saken