(Avisa Oslo)

Etter et dramatisk spurtoppgjør i Lenzerheide tok 23 år gamle Mathilde Myhrvold 2. plass i Tour de Ski-åpningen, og leverte dermed en god søknad til neste års OL.

Men det var ikke bare i Lenzerheide det ble dramatiske minutter for familien Myhrvold.

I Oslo sentrum fulgte Ida Myhrvold (30) nervøst med da lillesøster Mathilde skulle gå.

– Jeg starta med å sitte bakerst i sofaen, så hoppa jeg opp i sofaen og til slutt var jeg helt oppe i TV-skjermen med jubel og skrik. Høye skrik, sier storesøster Myhrvold på telefon til Avisa Oslo.

De høye nervøsitet- og jubelskrikene fikk flere naboer til å reagere, og ikke lenge etter at lillesøster sikret pallplassen, stod tre politibiler og fem uniformerte politimenn på døra til Ida.

Denne Tweeten postet Oslopolitiet etter besøket hos Ida Myhrvold.

Det er klart at da ble stemninga fort litt annerledes. Men jeg forstod det jo. Jeg hadde virkelig skreket for full hals. Jeg er helt sår i halsen nå, og det skyldes ikke korona. Det skyldes en overivrig storesøster som har heiet så hele nabolaget tok affære, ler Ida.

Selv om hun opplevde det som et skummelt møte i døra, forteller Ida at de raskt fikk løst misforståelsen.

– Da gikk det greit. Politiet gratulerte meg, og syns nok det var et mer hyggelig besøk enn hva de kanskje hadde ventet seg, sier hun.

Den stolteste i dag

At lillesøsteren skulle gjøre karrierebeste tirsdag, mener storesøster Ida er vel fortjent.

– Jeg vet at hun er spurtsterk, så jeg visste at om hun fikk riktig posisjonering opp mot målstreken så ville hun klare det. Men at hun skulle klare det i dag, i sitt første renn i Tour de Ski, det er helt sinnssykt.

Hun legger til:

Hadde det vært litt lenger fram til målstreken tror jeg hun hadde tatt gull.

Ida mener søsterens prestasjon tirsdag burde sikre henne plass i OL.

– Det må jo bli OL på Mathilde nå, ellers så skjønner jeg ingenting. Hun er i mine øyne den råeste sprinteren vi har og den som er sterkest på spurten. Det syns jeg hun har bevist nå, sier en stolt storesøster.

Oppstyret rundt det hele tar Ida med et smil.

De fleste i nabolaget her fikk nok med seg at dette er et stort øyeblikk for familien vår. Så er det jo bra at politiet gjør jobben sin og er påpasselige, avslutter hun.