Rosenborg – Vålerenga 2–1

– Vi er naturligvis strålende fornøyde med at vi tar seieren her i dag. Vi synes førsteomgang er veldig bra, og så blir andreomgang litt frustrerende for meg som trener. For da sliter vi tidvis litt.

Hovedtrener Steinar Lein var naturligvis fornøyd i mixed zone etter seieren i toppkampen mot Vålerenga. Som i første oppgjør mellom de to lagene var det Sara Fornes som kom inn som innbytter og sikret seieren for de hvitkledde jentene.

– Dette har vi gjort mange ganger før. Vi går alltid for seier, og vi vet vi har snudd kamper før. Det er dette som skiller årets utgave av Rosenborg fra fjorårets utgave. Vi klarer å komme tilbake i kampene, og snu til seier, i stedet for at det blir uavgjort.

Helt tilfeldig var det ikke at nettopp Fornes kom inn og ble matchvinner, skal vi tro hovedtreneren.

– Vi så at spillerne manglet litt energi i dag, og vi vet at Sara er frisk. Vi behøvde litt energi, og jeg må jo si at det ble et meget bra bytte. Sara er en veldig bra fotballspiller og en flott person.

– Hun gir alltid hundre prosent, og er en målsnik som dukker opp der ballen er. Hun scorer ikke alltid de fineste målene, men hun er alltid der når ballen detter ned. Det er ingen tilfeldighet at det er hun som putter i dag.

– Det går en faen i oss

Kollega og stjernespiller, Julie Blakstad, liker når seieren kommer på denne måten – helt i slutt minuttene.

– Når seieren kommer slik den kommer, så er det veldig deilig. Det er mer komfortabelt underveis når vi vinner med flere mål. Men følelsen etter en slik tett og jevn kamp, når man tar seieren helt på slutten, den er ekstra deilig.

Stjernespilleren var ikke helt fornøyd med alle aspekter av RBKs spill, men hun liker særlig én ting ved laget.

– I andreomgang er det Vålerenga som fører mye av spillet, men det er godt å se at vi får tenning når vi slipper inn mål. Vi har sett det tidligere også, og det skjedde i dag igjen. Når vi slipper inn går det en ordentlig faen i oss.

Pandemien er en festbrems

Pandemien setter fortsatt sitt preg på samfunnet halvannet år etter at Norge stengte fullstendig ned for første gang. Hovedtreneren mener smitterekordene som settes i Trondheim for tida ble en festbrems for dagens forestilling – som var det første Toppserie-oppgjøret på Lerkendal noensinne.

– Det har litt å si for antallet som kommer hit i dag. Vi ønsket å ordne en ordentlig fin ramme rundt kampen, og det ble jo det, men det er forskjell på 4000 tilskuere mot Barcelona og om lag 1500 i dag. Det var litt synd, men det får vi ikke gjort noe med.

For øvrig preger det naturligvis hverdagen for spillere og støtteapparat, men det er et regime de er vant med.

– Vi er vant til å leve under strengt smittevern, så det er ikke noe nytt. Dette har vi gjort siden mars i fjor.

Gjør det vanskeligere å kombinere studielivet og toppidrettslivet

Blakstad studerer industriell økonomi og teknologiledelse, populært kalt indøk, ved NTNU. Hun forklarer at hun er ekstra forsiktig i studiehverdagen.

– Nå har jeg egentlig ikke vært så mye på skolen. Jeg ser det meste på video, og slik var det egentlig i fjor også. Men noen ganger må man på campus for å delta på ting, og da prøver jeg naturligvis å holde avstand. Heldigvis får jeg den andre vaksinedosen etter hvert, og jeg satser på at smittesituasjonen roer seg når flere får sin andre dose.

Frykter hun kan bli satt tilbake

– Jeg ønsker selvfølgelig å unngå smitte av korona. Jeg vet det er mange som har hatt det, og som har taklet det helt greit, men som toppidrettsutøver kan man bli satt litt tilbake. Det er flere som har slitt i lang tid, og det har jeg ikke lyst til.