Totalt har det i Norge vært hele 2.700 krasj med personbiler 3. desember de to siste årene.

– Jeg er litt overrasket over at det er så tidlig i måneden. Men 3. desember viser seg å være den største kollisjonsdagen i hele desember både i fjor og året før, sier fagsjef for motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge, i en pressemelding.

Bulkingen kostet hele 42 millioner i 2019 og 24 millioner i fjor, ifølge tall fra Finans Norge.

– Det er betydelig lavere kostnader i 2020 enn året før, men 2020 var et år der vi var mindre mobile. Mange kjøpte gaver på nettet eller handlet på tidspunkt da det var mindre trøkk i bykjerner og på kjøpesentre, forklarer Ytre-Hauge.

To av tre førere har i en Norstat-undersøkelse oppgitt at det var snakk om «stressbulking».

Tallene viser også at kvinner står for hele ti prosent mer av krasjingen, enn menn.

Les også: Advarer bileiere om dette problemet

– Noen kjører litt for fort på glatt føre og havner i veikanten, mens andre smeller når de rygger ut fra parkeringsplasser en mørk desember ettermiddag. En tredje klassiker er dårlig tid på vei ut om morgenen. Da er det mange som smeller i søppelspann, mur eller en veikant, sier Ytre-Hauge.

Selv om den største bulkedagen kommer allerede fredag, er det flere andre dager i desember man opplever mye uhell i trafikken.

Der nevnes både 10. desember, 18.–20. desember og lillejulaften som store bulkedager med høye forsikringskostnader.

Østlandet kommer verst ut når det gjelder småbulking med 66 prosent, mens Midt-Norge ligger på en fjerdeplass med 64 prosent.

Færrest «småbulkere» er det på Vestlandet med 59 prosent.