Gå til sidens hovedinnhold

I dag åpner det opp. Kommuneoverlegen har én klar oppfordring

To nye personer i Trondheim fikk påvist smitte i torsdag: En i 20-årene og én i 30-årene.

– De begge er mest sannsynlig smittet utenbys, på Østlandet. Vi må gå en runde til med smittesporingen på den ene før vi føler oss rimelig trygg på hvor smitten kommer fra, sier kommuneoverlege Tove Røsstad til Nidaros.

På smittefronten innad i Trondheim er det fortsatt temmelig rolig. Det er ingen utbrudd, men det kommer hele tiden ny smitte sier Røsstad.

– Så er vi nok litt berørt av utbruddet i Midtre Gauldal. Vi har et samarbeid med kommunen for å spore opp eventuelle nærkontakter i Trondheim.

Her må du være obs

De som har vært innom følgende steder bes om å være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for å teste seg ved symptomer, heter det i pressemelding:

Mandag 12.04

- Kiwi Lilleby kl 18.30-18.45

- Dromedar Øya ca kl 16.30

Tirsdag 13.04

- Coop Extra Migosenteret ca kl 14

- Coop Prix Øya 16.30-16.45

- Ustabil situasjon

I kveld er det igjen klart for åpning av utelivet i Norge. Den nasjonale skjenkestoppen er over og alkohol kan serveres til maten fram til klokken 22. Flere restauranter i Trondheim som har holdt stengt, åpner opp igjen.

– Vi er glade for at det igjen åpner litt opp og at folk igjen kan komme seg mer ut. Men så er det fryktelig viktig å huske at selv om det er lave smittetall i Trondheim, så er situasjonen ustabil. Så for å holde smittetrykket så lavt som mulig er det viktig at hver enkelt av oss holder antallet nærkontakter nede, sørger for god håndhygiene og spriter hendene og holder avstand til andre, sier Røsstad.

Den nasjonale anbefalinga er maks 5 personer på besøk i hjemmet. I Trondheim er det en lokal anbefaling om å ha maks ti nærkontakter i løpet av en uke. Dette uten om jobbkontakter og skolekontakter.

– Er folk i Trondheim flink til å begrense sosiale kontakter?

– Det har ikke vært så veldig mange sosiale kontakter blant dem man har sporet i Trondheim i det siste, sier Røsstad.

For øyeblikket er det ingen kommunale eller fylkeskommunale skoler som har folk i ventekarantene. På Thora Storm videregående skole er det fortsatt flere i karantene.

Kommentarer til denne saken