– Gratulerer til alle i Trondheim! Publikum og næringsliv. Dette var en fest, uttalte Neon-sjef Stein Vanebo til Nidaros 13. juni etter at årets Neon-festival var avviklet på det gamle industriområdet til E.C. Dahls bryggeri på Nyhavna.

Da var blant annet Karpe Diem, Arif og Stig Brenner trekkplastre fredag, før Sondre Justad, Highasakite og Emilie Nicolas sto på scenen lørdag.

Se bildeseriene fra årets festival her:

Bildeserie

Se bildene: Disse er på Neon-festivalen fredag kveld

Bildeserie

Se bildene: Disse er på Neon-festivalen lørdag

Så vilt gikk det for seg under årets festival, at rystelser i grunnen fikk flere til å melde sin bekymring til politiet da Karpe var på scenen.

– Vi prøver å få klarhet i om det er lyden eller om det er 18.000 mennesker som hopper og danser samtidig som er årsaken, sa Vanebo til Nidaros da.

Lydmålingene da viste at det ikke hadde vært noen overskridelser.

Etter å ha vært i kontakt med geolog kunne festivalsjefen konkludere med at det var nettopp publikum som fikk bakken til å riste.

– Vi står på berg og det finnes ikke kvikkleire i nærheten. Det ser ut til at årsaken til bevegelsene i bakken var at på visse tidspunkt hoppet alle synkront, sa han da.

Ifølge festivalen gjorde konserten også utslag på Richters skala.

Dette er årets artister

Neste år vil headlinere som Lewis Capaldi, Jason Derulo, Sigrid, Dagny og Zara Larsson stå på scenen.

Publikum får også oppleve James Bay, Dean Lewis, Ramón, Undergrunn, brenn., Isah, Mimi Webb, Marstein, Anna of The North, Synne Vo og Makosir.

– Vi er ekstremt stolte, sier Vanebo i en pressemelding onsdag.

– Neon har vokst fra ideen om å skape en ny festivalopplevelse etter nedstengingen, til noe som ikke kan kalles annet enn en megasuksess, tilføyer han.

Årets festival avholdes 9.–10 juni på E.C Dahls Arena.

Les også

Som nybakt far måtte Kent ta et valg: – Jeg vil være med så lenge jeg kan. Det er et lite offer