Nå gir The Beards ut låt om fotballfamilien Iversen, som herjet i norsk og internasjonal fotball fra 1960-tallet til «Litj-Ivers» la opp i 2012.

Det er altså snakk om Odd Iversen, som tidligere er hyllet av Åge Aleksandersen i «Et bilde tå'n Ivers» og sønnen Steffen, som ikke er nevnt i den ikoniske sangen som synges før hver hjemmekamp på Lerkendal.

– Det blir stadig bedre og bedre folk i fotballen, som ellers i samfunnet, men det er dessverre år mellom hver gang det dukker opp alternative, kule typer. Odd og Steffen Iversen var to slike, attpåtil fra samme familie, skriver bandet i en pressemelding.

De skal slippe to låter månedlig framover og har startet med å slippe fotballåtene om Iversen-familien. «Sønnen te faren sin» heter låta, som er tilgjengelig på Spotify.

– Noe av det tristeste er at det ikke blir fotball

– Det blir smått sammenlignet med alt det andre tragiske som nå skjer, men noe av det tristeste er at det ikke blir noe fotball. Vi i The Beards, som gir ut to låter hver måned i 2020 uansett om dommedag er nær eller ei, prøver å gi fotballfolket et lite pusterom nå i mars, akkurat på dagen vi skulle ha kvalifisert oss for EM, skriver de i pressemeldingen.

Odd Iversen skjøt klubben til sitt første seriegull i 1967, satte en utrolig scoringsrekord i Eliteserien med 30 mål på 18 kamper i 1968 og scoret totalt 190 mål 226 kamper for Rosenborg, før han la opp i 1982.

Legenden gikk bort julen 2014.

Norges eneste målscorer i EM

Sønnen Steffen Iversen slo for alvor igjennom på midten av 1990-tallet og dro raskt utenlands, men kom hjem og skapte store øyeblikk på Lerkendal. Han er Rosenborgs hittil siste matchvinner i Champions League, med sine to scoringer i den utrolige 2-0-seieren mot Valencia på Mestalla i 2007.

«Litj-Ivers» er også Norges eneste EM-målscorer på herresiden med sitt matchvinner-mål mot Spania i 2000 og har ellers spilt i Tottenham, Wolverhampton, Vålerenga og Crystal Palace.