Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor gikk flertallet i bystyret inn for å legge ned dette fantastiske tilbudet?

Artikkelen er over 1 år gammel

Trondheim kommunes direktør på Vistamar med hjertesukk dagen rehabiliteringssenteret i Spania legges ned.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Trønderdebatt)

Da er en epoke i Trondheim kommune over, Vistamar rehabiliteringssenter i Villajoyosa ble lagt ned i dag 31. juli.

Jeg sitter og undres over hvorfor flertallet i bystyret gikk inn for å legge ned dette fantastiske tilbudet?

Vistamar hadde et bitte lite budsjett, trang økonomi, men gikk i pluss. Vi hadde marginal bemanning, men lavt sykefravær. Vi hadde ikke vikarbyrå, kun faste ansatte med helsefaglig utdanning. Vi arbeidet tverrfaglig, ga tilbud om individuell behandling og gruppebehandling både på kveld og helg. Vi hadde kompetanseoverføring mellom yrkesgrupper der det var hensiktsmessig. Vi testet brukere før opphold og ved endt opphold hvor de fleste viste til meget gode resultater.

Når jeg tenker på dette så er jeg helt sikker på at vi utsatte tjenester i Trondheim kommune, at vi sparte kommunen for mange penger. Jeg tenker også på at vi var et billig alternativ til annen rehabilitering i Trondheim kommune.

Så tenker jeg videre på alle planer vi la for fremtiden... Til eksempel så planla vi en mer målrettet behandling til den enkelte gruppe brukere for å få et enda bedre behandlingstilbud. Vi ønsket også å måle tilfredsheten til pårørende, finne ut om opphold på Vistamar bidro til at den enkelte kunne ha sin kjære hjemme lengre. Jeg blir bare trist når jeg tenker på at ingenting av dette fikk vi anledning til å gjøre, da flertallet av politikerne i Trondheim kommune ville det annerledes.

Men det jeg tenker aller mest på er er at de fleste som gikk for nedleggelse har ALDRI vært på Vistamar. Det kan virke som de tok sin beslutning på synsing og et dårlig rykte. Jeg kan aldri tenke meg at de ivaretok brukerperspektivet, pårørendeperspektivet, ansatteperspektivet eller samfunnsperspektivet.

Nei, dette forstår jeg ikke, jeg synes bare dette er en uendelig trist dag.

Dette innlegget ble først publisert på Solveig Fredriksens Facebook-side.

Kommentarer til denne saken