Gå til sidens hovedinnhold

Hvor er fjorden?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leste i en artikkel at universitetetslektor Martin Høgh Olsen sier at det er mange spennende prosesser igang, hva byplanlegging på Brattøra og Nyhavna angår.

Det ble en gang sagt at Trondheimsfjorden skulle bli mere synlig for byens borgere. Bakgrunnen, så vidt jeg husker, var det overveldende besøket på Brattøra i forbindelse med tusenårsjubileet og Cutty sark-regattaen i 1997. Det yret på Brattøra, herlig.

Og hva har skjedd? Jo en har bygd en "mur" av bygninger ytterst på Brattøra og nå skal en bygge atter en "mur" foran muren. Ja det er mulig å bevege seg imellom klossene, men hva har dette med å åpne tilgangen til fjorden? Brattøra er indrefileten hva utsyn til fjorden angår. Blir litt annerledes på Nyhavna, men sjansen til å åpne Trondheimsfjorden for byens innbyggere er allerede sløst bort.

Les også

Ekspert: Dette er utbyggingsprosjektene som kan definere byen

Er klar over at en kan gå fra Skansen mot Brattøra og se fjorden, men her hadde man en sjanse til å få det integrert med sentrum. Det har de byene Høegh Olsen henviser til greid, men den sjansen benyttet vi oss ikke av. Da utbyggingen av Brattøra startet for fullt med Clarion og Pirbadet ble vi lovet ei bystrand. Hvor er den?

Høgh Olsen synes vi går en spennende tid i møte. Jeg syns bare det er trist. Hva vår herlige by ellers angår vet jeg om markavedtaket, men hva hjelper det når så og si alle våre åpne områder i byen blir bygget igjen? Se på Lade, Ranheim for å bare nevne noe. Dette er ikke byutvikling, dette er fortetting.

Kommentarer til denne saken