Hvis det er flere der ute som sitter på hemmeligheter ber vi intenst om at dere kommer med det nå

Ingunn Hagen og Dan Yngve Jacobsen opplevde alle foreldres mareritt da sønnen deres forsvant 18. november 2018.

Ingunn Hagen og Dan Yngve Jacobsen opplevde alle foreldres mareritt da sønnen deres forsvant 18. november 2018. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. (Trønderdebatt) Innlegget ble først publisert på Facebook, men er gjengitt på Trønderdebatt med tillatelse av forfatteren. -red

Vi skriver 18. oktober 2020.

Om nøyaktig en måned er det to år siden Odin ble borte for oss og vi forbereder oss på den tredje julen uten gutten vår. Siden Odin ble borte har det vært mange spekulasjoner og rykter. Det er rykter om både dop og stor gjeld, men det er vanskelig å kjenne igjen Odin i noe av dette. Kanskje var han nysgjerrig og prøvde litt hasj, kanskje «fikk» han noe i god tro på en fest, og som han senere ble avkrevd betaling for? Det er visstnok ikke så uvanlig. Kanskje «kritet» han noen gram. Vi vet ikke hvor disse ryktene kommer fra, kanskje er det til og med røyk uten ild?

Det vi vet er at dette i en tidlig fase var tema i etterforskningen og at vi i avhør med politiet ble konfrontert med ulike bilder som skulle dokumentere påstander om rusmisbruk. Ingen av oss klarte å se disse selvportrettene som noe annet enn rene «poseringsbilder», altså bilder som var ment å fortelle en artig (?) historie til kompiser på Snapchat. Å bli møtt med dette, nærmest som en forklaring, når guttungen var savnet, var både vondt og provoserende.

Da skal alle som har støttet oss i denne tunge tiden vite at det har varmet. Takk til Jannicke som arrangerte støttekonsert og takk til artistene som stilte opp gratis. Takk til Siv og gjengen som arrangerte fakkeltog til støtte for Odin og oss og takk til alle som deltok I fakkeltoget denne lørdagen. Takk til alle som har vært med og lett, takk til dere som har kommet med tips og takk til alle som har trodd på en lykkelig slutt på dette marerittet.

Etter at gjenstander tilhørende Odin ble funnet på Jonsvannet har også politiet nedlagt et enormt arbeid med å finne ut av dette. Saken ble bemannet som en drapssak og KRIPOS bidro med noen av sine beste folk. Politiet har gjort et imponerende arbeid og det kom også inn et sentralt tips via «Åsted Norge».

Som et resultat kunne vi for noen uker siden lese om løsningen i media, en tilfeldig forbipasserende, i bil på piren, hadde tatt tingene og så kvittet seg med disse i panikk da han innså hva han faktisk hadde tatt med seg. La oss imidlertid ta dette en annen gang. Det som dessverre er fakta er at Odin ikke er funnet og at det nå er lite å gå på. Heldigvis jobber politiet videre med saken.

Som andre foreldre i samme situasjon, hvor barnet ditt ikke er funnet, kan vi ikke gi opp å håpe på en lykkelig slutt. Hvis det er flere der ute som sitter på hemmeligheter ber vi intenst om at dere kommer med det nå. Vi har vanskelig for å tro at Odin druknet i elva for 23 måneder siden.

Artikkeltags

laster
Se kommentarer

Kommentarer til denne saken