Selv om Joshua Ray Walker og Wolfmother har måttet melde avbud, er det flust av musikalske delikatesser, uansett hvilken musikalsk gane du måtte ha. Synthpop, disco og r'n'b figurerer, og hva Motorpsycho varter opp med, er aldri godt å vite. Dette er lørdagens musikalske meny på Pstereo:

15.30 Ary (på Elvescenen)

Ariadne Linsworth, eller Ary, som vi har lært henne å kjenne, detonerte på pophimmelen i 2015, med den fantastiske låten «Higher». Den var både dansbar og fengende, og sendte tankene i retning Røykopp og Todd Terjes univers. Og vokalen som drev dette var magisk.

Denne oppskriften dyrket hun videre på singelen «The Sea», til stor jubel fra musikkanmelderne. Syv år senere står hun klar med sitt første album, «For Evig», hvor de mørke beats’ene og de melodiske krumspringene gjør oss svært spente på hva hun kan varte opp med live.

Se opp for: Forundrede tilskuere som kommer for å sjekke om Ari Behn har vendt tilbake fra de døde.

16.15 Valkyrien Allstars (på Kanonscenen)

Da Valkyrien Allstars debuterte i 2007, husker jeg at jeg tenkte at dette var «folkemusikk på speed». Fyrverkeriet vi ble servert fra scenen, var en garantist for en hel sal som danset i takt – med Tuva Syvertsens ruvende i front. Sverige hadde hatt Hedningarna, som frisket opp folkearven – endelig hadde vi funnet våre egne.

Vi spoler 13 år frem, og valkyriene vinner Spellemannprisen 2020 for studioalbumet «Slutte og byne», i kategorien vise. Tuva har i mellomtiden blitt rikskjendis gjennom «Stjernekamp» og uttrykket er litt mer poppete. Men fortsatt er de en fest på scenen. Hver gang.

Se opp for: Nærsynte friluftentusiaster som ser krøllene til frontfiguren, og går nærmere scenen for å sjekke om det er Lars Monsen.

17.05 L'imperatrice (på Elvescenen)

Disco?!? På Pstereo? Ja, det stemmer faktisk, og det fra dance-sjangerens fremste «groovere», L'imperatrice.

NME utropte dem til dance-pop-pionerer, da de anmeldte debutskiva «Matahari» (2018) og oppfølgeren fra i fjor, «Tako Tsbuo», videreforedler uttrykket – nå ispedd urban r’n’b og yacht-rock (!).

Og live funker det som ei kule – ei discokule.

Se opp for: Lingvister som irettesetter alle som uttaler bandnavnet med for lite fransk schwung.

17.55 Ash Olsen (på Kanonscenen)

Selv om man ut fra havnet ville gjettet at det var snakk om en amerikansk country-artist, er det altså en kvinnelig hip hop'er fra Fredrikstad som skjuler seg bak navnet. Hun debuterte i 2020 med låten «KitKat», og ble umiddelbart a-listet på P3.

Under By:larm-konsertene hennes forsøkte anmelderne å overgå hverandre i superlativbruk, og hun ble også nominert til årets nykommer av P3 Gull.

Se opp for: TV-serienostalgikere som lurer på hvor tvillingsøstera Mary-Kate er.

18.45 Future Islands (på Elvescenen)

Når man kommer opp med en låt av «Seasons (Waiting on You)», som Future Islands gjorde i 2014, kan man egentlig bare legge opp. Bedre enn det, vil man nemlig neppe bli igjen. Heldigvis for oss, har firerbanden fra Nord-Carolina fortsatt, og med fjerdealbumet «Singles» kan det også se ut som om flere enn bare kjennerne har fått dem med seg.

Samuel T. Herrings lyriske røst sender unektelig tankene til 80-tallsband som China Crisis og Black, så selv om de anses som nytt og trendy, gir musikken gjenkjennende nikk også fra dem med honørbillett.

Se opp for: Påståelige besserwissere som hevder å ha hørt bandet i 1984.

19.40 Metteson (på Kanonscenen)

Sverre Breivik – eller Metteson, blant venner – er skuespilleren fra Moss som ble popstjerne. Han er utdannet ved Statens teaterhøgskole, og har senere jobbet ved Den Nasjonale Scene i Bergen, hvor han hadde en rekke hovedroller.

I 2019 kom han imidlertid ut av skapet som synthpopper, og siden har det gått slag i slag. I 2021 ble han kåret til «årets stjerneskudd» under By:larm, som han også mottok et prisbeløp på 500.000 kroner for. Han ble også nominert til «årets gjennombrudd» under Spellemannprisen 2021.

Se opp for: Tilhørere som trodde at Metteson var en kvinnelig artist, men som ikke helt klarer å bestemme seg for om det er han, hun eller hen, grunnet de lange, flagrende lokkene.

20.35 Rag’n’Bone Man (på Elvescenen)

Huleboeren med englerøsten. Sjelden har det vært klarere mismatch mellom utseende og look. Rory Graham blir på mange måter skjønnheten og udyret i én og samme person. Med hiten «Human» (2016), var han plutselig kjent over hele verden. Albumet med samme navn høstet ham både «British Breakthrough Act» og «Critics Choice Award» under Brit Awards 2017. Året etter vant han også for «Best British Single» samme sted.

Oppfølgeralbumet, «Life by Misadventures» gikk rett inn på førsteplass i Storbritannia, og har siden solgt til gull. Gull er også røsten hans, som du for første gang får æren av å høre på Pstereo.

Se opp for: Ungjenter som har kjøpt plasttroll på suvenirbutikken til Visit Trondheim, i den tro at det var Rag’n’Bone-merch.

21.40 Motorpsycho (på Kanonscenen)

Som en evig forundringspakke, har Motorpsycho med jevne mellomrom gjestet Pstereo. Man vet bare aldri helt hva som treffer en. Om det er Santana-inspirerte psychoer vi får, grungebandet, symfoniorkester og Ståle Storløkken eller i jazzoppkledning med Jaga Jazzist, vet man aldri. Kjedelig er det imidlertid aldri, når Trondheims (og Nord-Trøndelags) mest mangefasetterte gruppe entrer scenen.

Se opp for: Folk som roper på låter fra debuten «Lobotomizer», og bruker pausene til å selge UFFA-kassetter fra 80-tallet.

22.45 Sigrid (på Elvescenen)

Hvem ville for 20 år siden gjettet seg til at det hotteste i norsk popverden på 2020-tallet var jenter med bingokjerringnavn? Dagny, Astrid S, Aurora og Sigrid er de fire store, hvis man snakker de siste fem årene. Og størst av dem er Sigrid.

I 2017 vant hun både Spellemannprisen og P3 Gull for «årets nykommer». I 2018 vant hun P3 Gull for «årets låt». Det påfølgende året høstet hun en ny Spelleman-pris – denne gang for «årets popartist». BBC utropte henne til mest spennende artist, under deres «Sound of 2018»-kåring.

Debutalbumet hennes «Sucker Punch» (2019) gikk rett inn på førsteplass i Norge, og klatret helt til fjerdeplassen på de britiske albumlistene. Sigrid ble med det den første, kvinnelige, norske artisten som har vært på «UK Album Charts».

Se opp for: Damer i 70-åra som som har sett Sigrid-navnet, og tror at de kommer til å få se en jevnaldrende svensktoppartist.