(Nettavisen): Denne helgen har Trondheim by fått kjenne på «Belieber»-stemning med en spent fanskare før Justin Bieber (28) spiller konsert på Leangen travbane søndag kveld.

Men popstjernen reiser ikke på egenhånd, for i tillegg til kona Hailey Bieber (25) og hunden deres, har 28-åringen et stort team rundt seg.

En av de er norske Mona Berntsen (32). Hun har vært bakgrunnsdanseren for en av verdens største stjerner i syv år. Søndag kveld danser hun på «hjemmebane».


Nettavisen møter en energisk og spent Mona Berntsen noen timer før det braker løs på travbanen i Trondheim. 32-åringen har blitt ferdig med dansetreningen før konserten, og det er tydelig at Berntsen gleder seg til å opptre for et norskt publikum igjen.

– Det er noe veldig spesielt med å være hjemme. Det er her alt startet for meg som ung jente, både å forelske meg i dansen og det å satse, forteller en svært nostalgisk Berntsen.

Reiser verden rundt

De siste dagene har hun reist rundt i Europa i forbindelse med Biebers turné, «»Justice World Tour». Det blir fort hektisk, og arbeidsdagene fylles opp enten med reising eller trening. Men det er danseren godt vant med.

– Dette er min normal. Hjemmet mitt er hotellrom, hotellobbyen er stua, og treningsstudioet på hotellet er kontoret på en måte. Scenen det største kontoret, sier 32-åringen til Nettavisen.

For Berntsen er turnélivet blitt så vanlig for henne. Hun forteller at hun er et rutinemenneske, og når hun reiser til en ny by annenhver dag, pakker inn og ut av kofferter så gjør hun det på autopilot - hvert fall etter syv år.

Alt går ofte slag i slag når Berntsen er med på turné, men det er også noe av det hun liker med jobben sin.

– Det beste for meg er å stå på scenen, og det er adrenalindrivet som er det aller beste.

Berntsen har vanskeligheter med å velge ut den største ulempen med å turnere verden rundt. For selv om hun lever et liv man kan drømme om, tar hun ingenting for gitt. I tillegg til å danse for en av verdens største stjerner får hun også muligheten til å se hele verden.

– Reisedelen av jobben er jeg veldig glad i. Å se mange forskjellige kulturer, lære om forskjellige type land vi er i. Det er en veldig privilegert situasjon, men det er bare det at det er «kontorjobben» min, sier danseren.

Man kan si at Berntsen har en jobb utenom det vanlige og hun får oppleve mye mange andre ikke får. Men turnélivet gjør også at 32-åringen har gått glipp av hverdagslige ting.

– Mine venners og families liv som er helt unormalt for meg, syns jeg er eksotisk. At man snakker om fredagspils og helg, det har jeg aldri forholdt meg til i mitt hele voksne liv, ler Berntsen.

Jobber tett med Bieber

Berntsen ble et kjent navn da hun stakk av med serien i «Dansefeber» i 2007, og allerede året etter gikk hun til topps i «So You Think You Can Dance - Scandinavia».

Med det tok dansekarrieren til Berntsen helt av. Fire dager etter 20-års dagen sin startet hun et helt nytt kapittel i USA, hvor hun fortsatte å satse alt på dansen.

Hun har ikke bare danset for Bieber, hun har mange andre store navn på CV-en sin: Alicia Keys, Chris Brown, Madonna og Justin Timberlake, for å nevne noen.


Berntsen ble Biebers faste bakdanser i 2015, men hun forteller Nettavisen at det var ikke noe stort hokus-pokus ved å lande jobben, det var faktisk på ganske vanlig sett.

– Som alle andre jobber, gjennom auditions og treninger. Det starter med å få en mulighet, også ser man om man passer inn, forteller hun.

Det er ingen tvil om Berntsen har gjennomgått litt av en reise i løpet av hennes karriere, og hun får ikke skrytt nok av teamet hennes.

Hun forteller at de er en sammensveiset gjeng, noe man fort blir ettersom man jobber så tett og lenge sammen. Det har ført til et vennskap mellom 32-åringen og Bieber.

– Det er en person jeg har blitt veldig glad i, og har jobbet veldig tett med. Jeg anser han som en venn som jeg setter veldig stor pris på. At vi kan dele hver vår lidenskap sammen gjør det ekstra spesielt, sier Berntsen.

Danket ut 800 jenter

Men før hun ble en del av det faste teamet, hadde Berntsen vært på audition for Bieber tidligere - og da var konkurransen hakket mer tilspisset.

Hun konkurrerte nemlig med 800 andre jenter, men jenta fra Bærum endte opp med å bli en av fire jenter som fikk jobben.

Mange vil si at 32-åringen har drømmejobben. Men for Berntsen handler det om at hun oppfylte barndomsdrømmen sin.

– Det som gjør meg veldig nostalgisk med min karriere er at jeg lever av det jeg drømte om som ung jente. Det var det målet og den drømmen jeg hadde, det var plan A.


Som 12-åringen satset hun fullt på dansen og hun prøvde hele veien å stole sin indre magefølelse, noe hun skildrer i bokserien «Mona og dansedrømmen».

Hun har også et fast mantra hun må gjennom før hvert show:

Hun takker 10-åringen i henne som turte å drømme.