Det opplyser kommunen i pressemelding.

– Jeg gleder meg til å bli en del av teamet i Trondheim kommune, og setter stor pris på at jeg har fått denne stillingen. Jeg ser fram til å bli kjent med- og samarbeide med nye kollegaer innenfor oppvekstsektoren – men også de andre sektorene i kommunen, sier Bruket i pressemeldingen.

Bruket er utdannet førskolelærer og har fordypning i organisasjon og ledelse. Hun kommer fra stilling som barnehagesjef i Lillehammer kommune, en stilling hun har hatt siden 2013. Fra 1999 hadde hun en enhetslederstilling i en barnehage i samme kommune.

Hun starter i Trondheim fra 1. januar 2023. Fram til det vil Ragnhild Granskogen vil være konstituert kommunalsjef.

– I Marianne får Trondheim kommune en erfaren, endringsorientert og prosessorientert leder, med gode referanser på utøvelsen av en dialogorientert barnehageeierrolle. Hun ser fram til å bli bedre kjent med barnehageområdet, med oppvekstfeltet og med organisasjonen samlet. Vi ser fram til å få henne med på laget, sier Lasse Arntsen, direktør for oppvekst og utdanning i Trondheim kommune.

Ifølge kommunens nettsider var det 10 søkere på stillingen når søknadsfristen gikk ut. Senere trakk én søker seg.

– Dette har vært en rekrutteringsprosess kjennetegnet av en solid søkerliste, med faglig sterke og motiverte søkere. Det er flott å se at mange har ønsket å bidra til at våre barn og unge skal få et best mulig liv og tjenestetilbud, sier Arntsen.