Nettavisen: Det var i kampen mellom Vålerenga og Rosenborg i Toppserien at hendelsen inntraff.

Kvarteret før slutt kan man høre, fra bildene til NRK, at det ropes noe fra hjemmelagets supportere.

Twitter har kokt etter at et klipp ble lagt ut av Rosenborgs Cesilie Andreassen, som tolker at det ropes «skyter som en hore». Nå beklager Klanen.

Her er klippet som har skapt reaksjoner:

- Det var en relativt ræva timing, forteller talsmann for Klanen Erling Rostvåg til Nettavisen.

- Burde gjort det mer elegant

Da Nettavisen ringer har ikke Klanens talsmann sett situasjonen, men han ringer opp igjen etter å ha både sett og forhørt seg om det som skal ha blitt sagt. Da kommer det en rettelse:

- Jeg hører i videoen at det synges «solgt seg som en hore», som er noe man har sunget i mange år, men primært på herrekamper. Denne gangen skal det handle om at Trondheims-Ørn solgte klubblogo og historikk, for å bli Rosenborg Kvinner. Men man kunne naturligvis gjort det mer elegant, spesielt på en kvinnekamp, forteller Rostvåg.

- Konteksten er derfor at en fyr ønsker å slenge dritt til Rosenborg. Jeg har tatt en prat med Vålerenga Fotball for å høre hva de ønsker å gjøre videre, og om de ønsker å samarbeide med oss videre. Jeg vil understreke at det er én fyr som synger dette, og de som var til stedet har fortalt meg at han ble hysjet ned ganske raskt.

- Hva tenker du om ordvalget her?

- Det er selvfølgelig kjipt at det synges om horer på en kvinnekamp, men jeg er jo glad for at det viser seg at dette ikke er representativt for dem som var på tribunen den dagen. Det viser seg at den indre justisen funker, hvis han ble hysjet på. Man kan aldri hindre noen i å starte en dum sang, men man skal hindre folk i å fullføre den.

Og fortsetter:

- Klanen er meget stolt av VIF Damer. Dette er en klubb som har kjempet seg hele veien opp til toppen gjennom seriesystemet. Klanen og fotballsupportere generelt har i årevis kritisert enkeltspillere og lag som kjøper suksess. Dette vil vi nok også finne på å gjøre i fremtiden. Så kan man også ta en titt på ordvalg of den tiden man lever i, og vi kan gå med på at her kan det gjøres forbedringer.

- Enda sykere

Rosenborgs Cesilie Andreassen var den som delte klippet på sin Twitter-profil. Andreassen blir ikke noe nevneverdig imponert etter hun hører Klanen sin versjon av hendelsen.

- Det er jo nesten enda sykere hvis de roper det, men det får bare dem styre, sier hun til Nettavisen.

Andreassen mener det som ble ropt ikke hører hjemme verken på en fotballbane eller i samfunnet.

- Det er egentlig derfor vi valgte å si ifra. For jeg føler ikke det der hører hjemme på en fotballstadion, i idretten eller samfunnet generelt. Så det er bare kjempebra hvis det bare er én person som synger det, og det er bra at Klanen tar tak i det. Vi føler oss ikke krenket og vi er ikke lei oss, vi vil bare rette en pekefinger mot noe som ikke hører hjemme, sier hun.

Hun sier videre at ropingen ble diskutert i garderoben etter kampen.

- Det ble en liten snakkis i garderoben etter kampen, der folk møtte spørre «var det virkelig det vi hørte?». Men underveis i kampen bryr vi oss ikke om det.

Etter at Andreassen la ut videoen på Twitter har flommet over av støttende meldinger. Både NRK-profil Carina Olset og Toppseriens offisielle Twitter-konto har delt tweeten. «Sjarmerende», skriver Olset syrlig.

Andreassen setter pris på tilbakemeldingene:

- Det viser at det er mange som er enige og jeg tror egentlig de fleste er enige. Det er bare synd at det er noen som velger å rope sånt. Det var veldig god stemning inne på stadion i går og vi synes det er helt nydelig med masse folk på tribunen og god trøkk rundt en sånn kamp, og så er det et fåtall som velger å ødelegge på den måten.

Tar det videre

Rostvåg forteller videre at de har dialog med Vålerenga om hvordan saken skal behandles.

- Vi kommer til å ta utgangspunkt i hva Vålerenga kvinner ønsker å gjøre, og lytte til det. Om det blir noe videre dialog der Klanen er involvert er opp til partene. Kanskje ønsker vedkommende som sang at vi representerer ham i møter, eller kanskje ønsker klubben å høre hva vi mener.

- Hvordan er retningslinjene for hva som blir sunget, er dette noe som planlegges på forhånd eller skjer spontant?

- Det er som regel 99 % spontant. Man kan lage sanger på en busstur og øve på de der, men de skapes også underveis i kamper. Hvorvidt du får med deg andre eller ikke, avhenger som regel om timingen er god eller om noen ønsker å stå bak den.

- Og timingen var ikke akkurat god nå?

- Nei, det var vel en relativt ræva timing, avslutter talsmannen, til Nettavisen.

Etter samtalen med Rostvåg har Vålerenga Kvinner gått ut og beklaget hendelsen, på sin Twitter-profil.

- Vi er i dialog med supporterne og mener dette er uakseptabel språkbruk. Selv om det er litt usikkerhet rundt hva som har blitt sagt, så er ikke det noe som skal skje, sier markeds- og medieansvarlig Jens August Dalsegg i Vålerenga kvinner til Nettavisen.

- Kan dette føre til at den/de som har ropt dette blir utestengt fra stadion?

- Alle som trår over en grense, både utenfor og på banen, og ikke følger regelboka, vil det få konsekvenser for. Hva det blir får vi se. Det er daglig leder som har dialog med supporterne, og så finner vi nok ut hva som har skjedd og hvem som har gjort det.