Nyvalgt leder i Trondheim Ap, Gunn Elin Høgli, tok talerstolen under Trøndelag Aps årsmøte lørdag.

Hun holdt et engasjert innlegg om å inkludere alle som vil melde seg til tjeneste i valgkampen – uavhengig av hvor de bor.

– Meningsmålingene er ikke «gørgod» for tida. Vi må ut og snakke med folk, og de må oppfatte at vi hører på dem, sa Høgli innledningsvis, og fortsatte:

– Når det meldes inn folk som vil være med å bidra for et bedre samfunn, så må vi slippe dem til! Vi må ikke hindre dem, og lage regler for sånn og sånn, sa Høgli.

Innlegget føyer seg inn i debatten om hva i alle dager man skal gjøre med Trond Giskes lokallag, Nidaros sosialdemokratisk forum.

Lokallaget har medlemmer fra hele landet, og sentralstyret i Ap har foreslått at medlemmer skal telle med i delegatberegningen til kommunen der de er bosatt, ikke til lokallaget de har medlemskapet sitt i.

Fredag kveld leverte Trondheim Ap et forslag til behandling av årsmøtet. Det lød som følger:

«Bare de som har medlemskap og bostedsadresse i samme kommune, teller med i beregning av delegater til kommune, fylkesparti og Landsmøte.»

Nidaros har omtalt dette forslaget tidligere lørdag.

Nidaros SF selv har foreslått at medlemmer selv kan bestemme hvor deres kjøttvekt skal telle – enten kommunen de bor eller kommunen de har medlemskapet sitt i.

– Alle dere har sagt at vi skal stille opp for fellesskapet. Ja, det er utfordrende til tider. Det er lange «dåggå», men for et lag vi har! Jeg har så stor respekt for dere som stiller opp. Medier vil ha det til at Ap ligger med brukket rygg. Men jeg står her rakrygget! fortsatte Høgli.