Gå til sidens hovedinnhold

Historiker Terje Bratberg: – Jeg drakk karsk som 5-6 åring

I sommer skjenker Terje Bratberg av sin kunnskap om trønderhistorien hver uke i Børsen og katedralen. Og siden mange er turister i eget fylke i år, er det tema litt utenom det vanlige som står på programmet.

Sommerpodkast

Historiker Terje Bratberg er fast spaltist i Nidaros, og i sommer har han et spesielt oppdrag i podkasten Børsen og katedralen.

– I år er vi alle på hjemmeferie. Trøndelag har utrolig mye spennende å by på. Men fylket har jo også sider som kanskje ikke alltid når helt opp i reiselivsreklamene, sier politisk redaktør Snorre Valen.

I første episode går de rett på sak, og tar for seg temaet fyll og alkohol i Trøndelag.

– Det er mer enn nok å ta av. Derfor trenger vi noen som kan guide oss gjennom de sidene ved trønderhistorien du kanskje ikke får av en vanlig guide. Terje Bratberg er som skapt for et slikt oppdrag. Han er en litt røffere guide enn det du vanligvis får.

De jobber etter det Valen omtaler som «anekdotisk-akademisk» prinsipp, godt sydd sammen av fagpersonen Terje Bratberg. Totalt kommer fire episoder, hver på omtrent en halvtime.

– Det blir en halvtime du aldri får igjen, og en halvtime du aldri vil glemme, ler Valen.

Lytterne får både et dypdykk i Trøndelags skeive historie samt at podkast-duoen ser grundig på kjetteri og hekser.

Og hva gjelder førstnevnte, lover Valen en klassisk kjærlighetsfortelling av Jane Austen-format når de tar for seg landsdelens skeive historie.

– Det er helt utrolig at den aldri har blitt filmatisert!

Kommentarer til denne saken