Gå til sidens hovedinnhold

Hevder Helland nærmer seg LSK

Pål André Hellands tid i RBK skal nærme seg slutten.

Pål André Helland går til LSK.

Det skriver Adressa fredag kveld, mens Eurosport skriver at han blir presentert lørdag ettermiddag.

Helland har ikke besvart Nidaros sine henvendelser.

Avisen hevder at høyrevingen, som har spilt fast i klubben siden 2013, drar til Romerike for å fullføre forhandlingene med klubben han har vært linket til en stund: Nyopprykkede LSK.

Siden januar har Nidaros, i likhet med flere andre aviser, skrevet om avtalen som var blant forutsetningene for utlånet av Gjermund Åsen til samme klubb.

Det har den siste tiden vært et turbulent forhold mellom Pål André Helland og hovedtrener Åge Hareide. Den tidligere publikumsfavoritten leverte ikke et eneste målpoeng etter at sunnmøringen tok over 1. september og forholdet de to har endt med flere offentlige skittentøysvask.

Forbannet etter seier

Etter 1-0-seier over Mjøndalen 10. desember var Åge Hareide knallhard mot Helland, som mente at skadede spillere ikke burde uttale seg for mye om spillestil. Senere har Helland erklært seg selv uønsket på Lerkendal, en uttalelse Hareide mente var feil.

– Akkurat nå handler det om at jeg har fått beskjed om å finne meg ny klubb og da gjør jeg det. Jeg kan ikke bruke noe tid på å tenke mer på det, slik er livet. Da må man bare gjøre det, slik er fotballens brutale bransje. Da må jeg agere utifra det, sa Helland i et større intervju med Nidaros på Frøya.

Les også

Da RBK-legen leste om Brann-blemmen, ringte han NFF med en gang

– Ingen har fått beskjed om å forlate Rosenborg. Han har fått beskjed om situasjonen, akkurat slik min oppgave er, kontret RBK-sjefen dagen etter.

Gratis

Adressa hevder Helland går gratis til Lillestrøm, selv om angriperen har igjen to år av kontrakten med RBK. En kontrakt han forlenget vinteren 2020.

Hemnværingen har vært i RBK siden 2006 og debuterte for A-laget i en cupkamp mot Gjøvik FF som 19-åring i 2009. Gjennombruddet kom derimot etter en omvei i Ranheim, Byåsen og Hødd. Sommeren 2013 var han på plass igjen i RBK og har gjort seg bemerket med 66 mål på 225 kamper.

Vi oppdaterer saken.

Les også

VG: Tidligere assistentrener stevner RBK

Kommentarer til denne saken