Hevder han handlet i nødverge: Sier han ble angrepet av sin mor

33-åringen som er siktet for å ha drept sin egen mor på Byåsen i september ble torsdag varetektsfengslet i fire nye uker.

DEL

Det skriver Adresseavisen.

33-åringen ble torsdag framstilt for videre varetektsfengsling. Påtalemyndigheten ba om åtte uker forvaring. Forsvarer Torfinn Svanem begjærte 33-åringen løslatt.

Tingretten ga påtalemyndigheten delvis medhold. Samtidig sa tingretten at siktede ikke bør holdes i varetekt i mer enn fire uker før fengslingen kan prøves på nytt.

I fengslingsmøtet skal mannen, som er siktet for å ha drept sin mor på Byåsen i september, ha forklart seg om et vanskelig forhold mellom de to. Ifølge Adresseavisen hevdet sønnen at moren skal ha vært aggressiv og til dels voldelig ved enkelte anledninger. Han hevdet selv at han skal ha satt opp sperringer for å unngå at moren kom seg inn i huset hans, og at han har vært i kontakt med krisesenter.

33-åringens forsvarer, Torfinn Svanem, forklarte i retten hva som skal ha skjedd 09. september. Ifølge Svanem ble sønnen oppsøkt i hans eget hus av sin mor. Siktede sier, ifølge Svanem, at han ble angrepet av sin mor, og at han deretter utførte handlingene i selvforsvar eller nødverge.

Dette skal ha skjedd i en trapp. Videre skal siktede ha hoppet to ganger på moren.

– Årsaken til at han hoppet en gang til, var at hun var på vei opp etter første hopp, og at han ikke så noen annen mulighet, sa Svanem ifølge Adresseavisen.

Artikkeltags

laster
Se kommentarer

Kommentarer til denne saken