– Forventningene har bygd seg opp i tre år, og er rimelig høy, først og fremst til oss selv. Vi skal lage tidenes Festningen for 18.000 mennesker, og forventningen er at vi skal lage årets beste festivalopplevelse, sier Rachel Nordtømme, kommunikasjons- og markedsansvarlig i Festningen.

Før året er kapasiteten økt til 18.000.

– Vi startet med 10.000 i 2018, og økte til 14.000 i 2019. Grunnen til at vi startet på ti tusen var fordi vi ville teste området. Så vi at det funket bra med både ti og fjorten tusen. I år har vi trukket scenen lenger tilbake og utvidet i alle retninger. Utformingen blir den samme, men det blir plass til flere mennesker foran scenen.

SE VIDEO: Slik ser festivalområdet ut nå

– Det er ikke sånn at vi har holdt fingeren i lufta og gambler på 18.000, legger Nordtømme til og kan med det berolige de som frykter trengsel på årets Festningen.

– Hva er det folk kan forvente av årets Festningen?

– De kan forvente en festival på det mest fantastiske festivalområdet i Norge. Vi gjør alt vi kan for at logistikken skal bli så god som mulig med tanke på kø og den totale opplevelsen. Så er det også en helt fantastisk lineup som jeg tror treffer målgruppa godt.

Hemmelig klubb

Nordtømme sier også at det finnes ti matutsalgsboder, tre hovedbarer og to dedikerte drinkbarer, i tillegg til en del lounger for en pust i bakken. Nytt av året er også en hemmelig klubb.

– Den må man lete litt for å finne, er alt Nordtømme vil si om den saken.

For mange blir årets festival kanskje den første store festivalopplevelsen. I den forbindelse har Nordtømme noen velmente råd.

– Akkurat det med at det er tre år siden sist er vi litt spent på. Mange har ikke har vært på festival før, med noen årskull som har blitt 18 nå. Risikoen for fullstendig overtenning er til stede, sier Nordtømme, som likevel ikke tror det vil by på de store problemene.

– Vi mener vi er klar for det. Det er noe vi har tatt høyde for, så vil jeg tipse folk om å ikke være for gira på vorspielet, så får man med seg hele festivalen. Det viktigste er å gjøre seg kjent med området og se på kartet før du kommer. Selv om vi har satt opp nok barer og har nok barmeter, så hjelper ikke det hvis alle går til den samme baren, oppfordrer hun.

Advarer

En uke før startskuddet går er festivalen utsolgt. Nordtømme sier de har registrert flere svindelforsøk og festivalen har også advart om dette på Facebook.

«Festningen er utsolgt, og det er dessverre mye svindel ute og går. Vær kritisk om du kjøper billetter av privatpersoner eller aktører du ikke kjenner til fra før!», skriver de.

– Har dere blitt kontaktet av noen som har blitt svindlet?

– Nei, det har vi ikke, men vi ser selv på profilen vår at mange prøver å selge billetter og flere av profilene ser ikke veldig «legit» ut. Det er mange i Festningen som har lang fartstid i bransjen.

Drømmevarsel

– Sjekka yr mye i det siste?

– Gjett om jeg har! Eller, jeg har sjekket AccuWeather de siste 90 dagene, for de har en helt latterlig lang værmelding. Den stemmer jo ikke overhodet, men nå begynner vi virkelig å ha trua. Det er sol i dag, i morgen, fredag, og lørdag. Det er helt sinnssykt! Vi kunne ikke drømt om bedre vær i september i Trondheim, sier Nordtømme entusiastisk.

– Helt til slutt. Hvem gleder du deg mest til å se opptre?

– Jeg gleder meg til Ballinciaga! Da tror jeg publikumet vårt kommer til å bli helt «tullat» med 18.000 som danser. Jeg kikker ikke så mye på artistene vet du, mest på publikum.

Astrid S, Broiler, Dmitri Vegas & Like Mike og lokale Bulmboys er også navn å se opp for på årets festival, avslutter Nordtømme.