– Rekonstruksjonen er formelt å anse som et avhør hvor vi skal få fornærmedes forklaring på hva som skjedde, sier påtaleansvarlig John R. Sødahl Furunes i Trøndelag politidistrikt.

Onsdag skal den fornærmede mannen etter skyteepisoden på Lademoen 30. september, gå gjennom hendelsen bit for bit på åstedet sammen med politiet. Mannen har ifølge politiadvokaten samtykket til rekonstruksjonen, noe som må til for at en rekonstruksjon skal finne sted.

Sperrer av område

Et område på Lademoen vil bli sperret av deler av onsdagen mens det pågår.

– Vi trenger arbeidsro og vi vil forsøke å skjerme oss så godt vi kan underveis, sier Furunes.

To personer er pågrepet og sitter i varetekt for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk. I tillegg har to andre personer vært pågrepet i saken. De er nå løslatt og er siktet for grov kroppsskade.

Furunes påpeker at det tilhører sjeldenhetene til at man benytter rekonstruksjoner i kriminalsaker.

– Det er først og fremst i mer alvorlige saker at det benyttes. Så er vi jo avhengige av at de vi vil ha med, i dette tilfellet fornærmede, samtykker til det. En rekonstruksjon krever ganske mange folk fra politiets side, det settes mye ressurser inn, så vi må ha en viss gevinst fra den ressursbruken, sier han.

– En rekonstruksjon gir oss en bedre forklaring når fornærmede kan vise fram hendelsen istedenfor en ren muntlig forklaring.

Gjenstår fortsatt etterforskning

I tillegg til fornærmede, vil det være markører på plass, rekvisitter og teknisk utstyr som blant annet skal brukes til å filme og å fange opp lyd.

Rekonstruksjonen, eller deler av den, kan bli brukt som bevis i en eventuell rettssak.

– Du sier at dere ikke bruker rekonstruksjon ofte, men vil gjøre det i denne saken. Vil det si at det er mange løse tråder i saken?

– Jeg vil ikke si det. Jeg tenker at det er enda flere etterforskningsskritt som vi ønsker å gjennomføre, men at jeg ikke vil gå inn i detaljene her. Vi etterforsker fortsatt saken, sier Furunes.

Det var 30. september at en mann i 40-årene ble skutt utendørs på Lademoen. Hendelsen skjedde i krysset Anders Buens gate/Anton Kalvaas gate.

Fire personer ble pågrepet og to av dem, en kvinne og en mann i 50-årene, ble 1. oktober varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt isolasjon i to uker.

Den siktedes mannens forsvarer, Arve Røli, har tidligere sagt til Adresseavisen at hans klient nekter straffskyld, både for å ha utført kroppsskade og etter den nye siktelsen.

Også den siktede kvinnen har tidligere sagt at hun nekter straffskyld.

Mannen som ble skutt, ble sendt til St. Olavs hospital uten livstruende skader.