RBK - Bodø/Glimt:

Klokken 17 smeller det - direkte på Nidaros og på et fullsatt Lerkendal.

Rosenborg mot Bodø/Glimt. Norges største og mestvinnende mot gulljagende nordlendinger som RBK-fansen vil spenne bein på.

Seriemesterne fra 2020 og 2021 har dominert norsk fotball, men bare vunnet her én gang siden 2009. Det var mot et timanns RBK-lag i rekordsesongen 2020, da de tidlig i sesongen snudde 2-1 til 2-3 med to sene scoringer.

Glimt tok sølv foran RBK i fjor, men husker fortsatt Lerkendal-brølet i 3-2-seieren sent i sesongen.

Nå skal de i tillegg bryne seg på Ole Selnæs.

Den hjemvendte sønn er tilbake etter nesten åtte år i utlandet.

Double-sesongen 2015 sitter igjen som et fantastisk minne for alle med hjerter i RBK og selv om det var forståelig at midtbanegeneralen fra Sverresborg dro til Frankrike, var det likevel mange tusen knuste hjerter som så den daværende 21-åringen bli solgt.

Nå er han tilbake.

29-åringen går inn på RBK-laget fra start på Nils Arne Eggens bursdag. Fansen fyllet den avdøde legenden på sin 82-årsdag.

– Jeg gleder meg til kamp, det blir et fullsatt Lerkendal og ingenting er artigere enn det. To lag som ønsker å spille fotball, så det ligger an til en underholdende kamp. Det er ikke sånn at tårene presser på, men det er jo spesielt for meg. Jeg har hatt sesongkort her i 28 år, sier Selnæs til Nidaros.

RBK-laget ser slik ut: André Hansen - Adam Andersson, Håkon Røsten, Ulrik Yttergård Jenssen, Adrian Pereira - Sverre Nypan, Ole Selnæs, Per Ciljan Skjelbred - Jayden Nelson, Ole Sæter, Emil Frederiksen

Kampen kan du følge i vinduet nederst i saken!

Allerede før han har spilt et minutt, har Selnæs satt spor.

– Han har tatt full styring fra første dag og det har vi alle hatt godt av. Han dirigerer på banen og alle hører han, fra André og til motsatt side. Han er veldig flink til å lese spillet og ser rom tidligere enn resten, sa Ole Sæter til Nidaros før helga.

– Vi trenger definitivt en som står fram som en skikkelig, skikkelig leder. Vi har kapteiner her, men det er fint med en som er såpass krass i kommunikasjonen. Det er det eneste som hjelper. Så er han veldig jordnær og fin utenfor banen.

Eller som Svein Maalen sier:

– Han har vist at han har gode ferdigheter. God rolleferdighet. Han forstår rollen veldig godt, hvordan han vil ha det og han vil spille framover og styre tempoet i kampene. Når han skal spille framover og når man bør holde på ballen, sier Maalen.

– Så er det lederegenskapene da. Han prater mye i spillet, både offensivt og defensivt. Han snakker med pasningene, de er enkle å forstå for medspilleren. Han bryr seg jo om retningen som Rosenborg bør og skal ta. Han er ikke en vanlig fotballspiller som bare spiller. Han er en fotballmann som bryr seg om hvordan man gjør ting, ikke bare at man gjør ting. Så bryr han seg veldig om Rosenborg og er veldig glad for den retningen klubben skal gå, fortsetter Maalen.

Les også

Selnæs åpner opp om reisen: – Ingen kan fortelle meg hva som er best for meg og min familie

Les også

Fem grunner til at Rosenborg kommer til å vinne på søndag – og tre ting som taler imot