Gå til sidens hovedinnhold

Her gir Hareide instrukser til helten: Minutter senere sendte han RBK til himmels

Det gikk mot en nitrist vårkveld i Sandefjord. Så satte Åge Hareide på kveldens store helt.

SANDEFJORD – RBK 1-2:

RBK hakket og hakket og klarte ikke å skape sjanser.

130 mil lenger nord hadde Bodø/Glimt vunnet sin fjerde kamp på fem forsøk og slik gjort seg fortjent til 13 poeng.

Fire mer enn Åge Hareides menn, attpåtil med en kamp mindre spilt enn trønderne.

Så satte RBK-sjefen på Guilermo Molins for Carlo Holse med seks minutter igjen. Svensken trengte én sjanse.

Så sa det pang.

To minutter på overtid

To minutter på overtid.

RBK måtte egentlig vinne i Sandefjord og da Molins jobbet inn målet etter nedfallsfrukt fra et Adam Andersson-innkast, ga det ekstase i RBK-leieren.

– Super sub? Absolutt ikke. Sist tapte vi på overtid, nå gikk det vår vei. Det var ikke noe superspill fra vår side, men det var en tøff kamp på en tøff bane, sier Molins til Eurosport.

– Vi tapte poengene sist. Nå fikk vi de tilbake, fortsetter han til samme kanal.

Høyreback Dahl Reitan var ikke sprudlende til tross for tre poeng.

– Elendige!

– Det er fint å ta tre poeng, men i perioder i andre omgang er vi elendige. Det er bismak sånn sett. I perioder er vi fryktelig svake, men vi tar tre poeng og det er deilig, sier Dahl Reitan til Eurosport.

– Det er kjempeviktig å vinne disse kampene om man skal kjempe i toppen, fortsatte han.

Den første halvtimen i hvalfangerbyen var relativt kjedelig. Hjemmelaget kunne rystet RBK etter bare to minutter, da Erik Brenden kjempet seg forbi Besim Serbecic og kommet gjennom. Heldigvis for Hareides menn mistet Brenden balansen og gikk i bakken, uten at Ola Hobber Nilsen vurderte det som en forseelse.

Dessuten brukte Brice Wembangomo alt han hadde av muskler og fikk fyrt av et skudd etter et kvarters spill, uten at RBK-fansen neppe har mareritt om det i natt.

I mellomtiden hadde også formspiller Carlo Holse forsøkt seg da han skar innover i boksen og dro til fra 17,5 meter, dager før han forlater landet for å spille siste del av U21-EM med Danmark. Skuddet gikk rett på tidligere RBK-keeper Jacob Storevik.

Hovland igjen

Etter 34 minutter sa det endelig pang i Vestfold. Litt ut av ingenting svingte Edvard Tagseth inn et godt slått innlegg i etterdrønnet av en dødballsituasjon og der sto RBKs nye poengplukker i den bakre fireren. Even Hovland leverte to målgivende mot Brann for en uke siden og det var midtstopperen fra Vadheim som styrte ballen inn bak Storevik.

Omgangen ble avsluttet slik den startet, med trussel fra Sandefjord-Brenden. På tampen fikk han hårtustene på et innlegg og Hansen måtte vise sine reaksjoner for å holde ballen ut av RBK-nettet.

Hareide savnet kontroll på kampen i pausepraten med Eurosport og sunnmøringen ble alt annet enn hørt fem minutter etter hvilen.

Sandefjort kontret etter at Hovland på ny hadde fått avsluttet på hodet og Kristoffer Normann Hansen fikk danse seg forbi RBKs høyreside. Etter å ha tråklet seg forbi en sandwich med Erlend Dahl Reitan og Vebjørn Hoff, fikk 26-åringen skjære inn og legge til rette fra hjørnet av 16-meteren. Ballen landet helt oppe i krysset til en sjanseløs navnebror i RBK-buret.

Svakt over mål

Som om ikke det var nok, holdt hjemmelaget på å snu kampen totalt minutter senere, da Amer Ordagic forlenget en corner med en utsøkt flikk. Heldigvis for Hareide har Rosenborg en landslagskeeper i mål og situasjonen ble avverget.

I andre enden kunne Dino Islamovic satt sesongens første scoring etter skadeavbrekket, også han på corner. Spissen møtte på næreste stolpe etter en corner fra Holse, men headingen gikk svakt over mål.

I jakten på vinnermålet kastet Hareide inn Per Ciljan Skjelbred og Rasmus Wiedesheim-Paul med en halv omgang igjen. I det 67. minutt holdt det på å bli jubel med en gang, da Serbecic styrte et Holse-frispark i tverrligger via hanskene til Storevik. Hobber Nilsen hadde uansett blåst for frispark i forkant.

Det var derimot en annen innbytter som skulle avgjøre.

Først hadde Normann Hansen et siste vådeskudd med to minutter igjen. Hansen blokkerte og så ut til å redde ett poeng for Rosenborg, mot nederlagsdømte Sandefjord.

Så fikk de to til.

Rosenborg gjør det alltid på slutten under Åge Hareide.

Kommentarer til denne saken