Strømsgodset - Rosenborg 3-0 (3-0)

Her var det mye å ta tak i, så hvor skal vi starte? Rosenborg tapte nemlig stort i Drammen. Hjemmelaget ga seg ikke før de hadde satt tre baller i nettet bak André Hansen.

Under får du servert dagens snakkiser fra Marienlyst stadion.

1. Hva i all verden skjedde der?

Det var spilt bare 68 sekunder da Rosenborg klønet det fullstendig til i bakre rekker. Halldor Stenevik slo et godt innlegg fra høyre og over på motsatt side. Der ventet Erlend Dahl Reitan som på utrolig vis presterte å skyte ballen i eget mål.

RBK-backen var upresset og keeper André Hansen var ikke forberedt på det som kom, og dermed tok Godset ledelsen allerede før det var spilt to minutter.

Reitan viste tydelig på TV-bildene at han var forbannet. Trolig var det på seg selv. 

2. Startet dårlig igjen

Borte mot Sarpsborg leverte Rosenborg en direkte svak førsteomgang. Kjetil Rekdal fikk RBK på andre takter etter pause, men snakket tydelig etter kampen om at RBK må starte kampene bedre.

Gjennom nåværende uke har Rekdal snakket flere ganger om viktigheten av en god start mot Strømsgodset. Men denne gangen gikk det bare 68 sekunder før det smalt i eget nett, selv om det var klønete av RBK selv. 

Og etter 22 minutter smalt det igjen bak André Hansen. Da var det Johan Hove sin tur.

Det ble heller ikke noe bedre da Jack Ipalibo stanget inn 3–0 på en corner etter 37 minutters spill.

3. Storkjøpet fikk debuten sin

Rosenborg betalte rundt sju millioner for Sam Rogers før sesongen. Han spilte under Rekdal og Geir Frigård i fjor, og det er ventet at Rogers blir en klar forsterkning.

Hittil har han vært skadet med en strekk i hamstringen, men søndag debuterte han endelig for Rosenborg i offisiell kamp. Dessverre var det fordi argentineren Renzo Giampaoli måtte ut med skade etter 20 minutter.

Giampaoli har slitt med en vond ankel de siste ukene etter et overtråkk. Det førte til at Rogers fikk debuten mot Godset.

Og debuten resulterte i scoring imot allerede etter ett minutt. Da sendte nemlig Johan Hove hjemmelaget opp i 2–0.

Etter 54 minutter pådro han seg også et gult kort. 

4. Marius Broholm

Merk deg navnet. I det 73. spilleminutt ble 17-åringen Marius Broholm byttet inn for Rosenborg. Det ble debuten for Broholm i Eliteserien. 

Unggutten kom inn og scoret mot Melhus i cupen i fjor, men søndag fikk han sine første minutter på norsk tippnivå. 

Broholm har trent med A-laget gjennom store deler av vinteren. En litt morsom greie er at Per Ciljan Skjelbred ble byttet inn samtidig som Broholm. Da Skjelbred debuterte for RBK tilbake i 2004, var ikke Broholm født. 

Innhoppet til Broholm var nok ett av få lyspunkt fra den tunge kvelden i Drammen.

5. To på rad uten scoring

0-0 mot Molde. 

3-0 tap mot Strømsgodset. 

Rosenborg har gått de siste to kampene uten å score mål. Den trenden burde snus ganske raskt om man skal henge med i toppen av årets eliteserie. 

RBK startet med Noah Holm og Carlo Holse på topp. De to har bidratt med én scoring til nå denne sesongen, og det kom fra Noah Holm mot Odd. 

Totalt har det kun blitt fire scoringer på fem kamper.