Det kommer fram av en tekstmelding sendt ut selskapets kunder i området. Strømmen kuttes mellom klokken 23 mandag kveld til klokken 06 tirsdag morgen.

Medievakt i Tensio, Tore Vuttudal, forklarer hvorfor.

Trafobytte

– Det skal være et trafobytte i natt, og bytte av høyspentkabler med mer ved neste nattutkobling 6. til 7. oktober. Det berører hele trafokretsen, som betyr hele Havstad borettslag og sannsynligvis flere kunder i området, opplyser Vuttudal til Nidaros.

Havstad borettslag har ifølge egen hjemmeside 60 enheter, hvilket betyr at minst 60 enheter vil være fri for strøm kommende natt og natt til fredag.

Det er ikke spesielt ofte at så mange enheter blir fri for strøm ved planlagt arbeid. Vuttudal sier at i mange tilfeller i byen kan man legge om nettet slik at man slipper total mørklegging.

– Men når vi må gjøre et trafobytte klarer vi ikke å gjøre det på en annen måte, forklarer han.

Tips

Vuttudal sier at de aller fleste som sover om natten vil ikke merke at strømmen har vært borte. Likevel har han noen tips som kan være greit å ha bakhodet.

– Sørg for å ha nok strøm på telefonen, og unngå å åpne kjøleskap og fryser gjennom natten. Det blir ikke så varmt i løpet av noen timer. Det er derfor vi legger slike utkoblinger om natten, for at folk skal bli minst mulig berørt, sier han.

– De aller fleste som sover om natten vil ikke merke at strømmen har vært borte. En sjelden gang kan man oppleve at internettet må resettes, som fikses ved å restarte modemet. De aller fleste moderne modemene er vanligvis oppe og går igjen når strømmen er tilbake.

Forsikring

Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) tar det mellom 10 og 30 timer før temperaturen i en full fryser stiger fra minus 18 til minus 12 grader. Jo mer det er i fryseren, jo lenger tid tar det før temperaturen stiger.

Strømselskapet Elvia har også formulert følgende råd for strømbrudd:

  • Hold døren til kjøleskap og fryser lukket
  • Sjekk instruksjonsboken for hvor lenge matvarer holder seg
  • Frossen mat som er tint opp bør behandles som ferskvare
  • Skal tinte matvarer fryses igjen bør de kokes eller stekes først
  • Ikke spis frossen mat som har stått i mer enn seks timer i romtemperatur

Ifølge selskapet vil man også ha krav på erstatning på ødelagt mat som følge av lange strømbrudd.