For første gang på åtte år kan den tyske storklubben Kiel slå seg på brystet og kalle seg Europas beste håndballag.

I sentrum: En lederstjerne fra Charlottenlund.

– Jeg er så stolt over laget og denne prestasjonen. Det er dette vi har jobbet for, og noe jeg har drømt om siden jeg var fire år, sier Sagosen til EHF-sendingen som ble sendt på Viasat.

På første forsøk med 25 år gamle Sander Sagosen på laget, tok Kiel trofeet hjem i Köln. Etter gårsdagens knepne drama mot ungarske Veszprém, ble det faktisk mer komfortabelt mot Barcelona i finalen.

– Det har vært en absurd helg og jeg er så sliten. Men jeg er så stolt, sier en oppglødd Sagosen videre.

Med 33-28-seier kunne trønderen endelig slå seg på brystet som vinner av den gjeveste klubbturneringen av dem alle, sammen med landsmann Harald Reinkind.

– Jeg skal vinne alle titler. Jeg drømmer om å ta det siste steget i Champions League og jeg drømmer om å ta det siste steget med Norge, sa Sagosen til Nidaros før han entret den store scenen i Köln for de siste kampene. Og hvem stjal showet fra start i finaleseieren?

Tok tidlig kommandoen

Sju ganger scoret Sagosen i finalen, drøye to uker før han skal prøve å gjenta finalesuksessen med Norge i Egypt-VM. Sagosen er i form til å ta Norge til sitt første mesterskapsgull.

Det viste han for alvor tirsdag kveld.

Allerede etter to minutter dunket han ballen mellom beina på keeper og satte inn 2–1 til Kiel. I sin første Champions League-finale hadde ikke trønderen kommet for å spille andrefiolin.

Sju minutter senere steg han til værs og prikket ballen ned i hjørnet til 7-5-ledelse. Før han på to minutter satte inn 10–8 og 11–9 midtveis i omgangen.

God kontroll

Kiel mistet en firemålsledelse, men gikk til pause med 19-16-ledelse. Sagosen og Kiel tok derimot kommandoen også etter pause.

Tyskerne hadde kontroll hele veien og katalanerne var alltid på noen armlengders avstand til trofeet.

Sagosen knuste inn 29–25 med et vanvittig langskudd med fem minutter igjen å spille. Hans sjuende og siste spiker i Barcelona-kista satte han bare minuttet senere.

Katalanerne hadde rett og slett ikke sjanse til å stoppe håndballfenomenet fra Charlottenlund.

VM neste

Nå er det bare å ønske Norges motstandere lykke til med det samme i Egypt. Om det ikke skjer noe nytt i korona-sirkuset, venter landslagssamling for Sagosen rett over nyttår.

Norge åpner mot 2017-mesterne Frankrike, som ble slått ut av gruppespillet i Trondheim i årets EM. Den kampen finner sted 14. januar. Deretter venter USA og Østerrike i gruppespillet.

To gruppespill og rekordmange kamper venter årets lag i håndball-VM, der 32 lag for første gang er med.

PS: Koronasesongen utsatte «Final four» til julen, noe som gjør at Sander Sagosen faktisk byttet klubb underveis i sluttspillet. Hans opprinnelige klubb Paris Saint-Germain røk mot nettopp Barcelona mandag kveld og vant bronsefinalen.