På grunn av smittevernrestriksjoner ble det bare en begrenset vigslingsgudstjeneste da Den norske kirkes nye preses, Olav Fykse Tveit, ble vigslet og innsatt i mai i år.

Den store markeringen av ny preses ble derfor flyttet til i dag, søndag, og kronprinsen er til stede ved gudstjenesten. Preses Tveit leder gudstjenesten sammen med biskop i Nidaros, Herborg Finnset.

Kongen og Dronningen skulle egentlig også være til stede, men de har avlyst besøket på grunn av Kongens hjerteklaffoperasjon fredag.

– Vi hadde alle gledet oss til at Kongen og Dronningen skulle være her med oss i dag, sa Olav Fykse Tveit i gudstjenesten, og ønsket god bedring til kong Harald.

Leder i Kirkerådet samt alle landets biskoper er til stede på gudstjenesten. Det samme er også stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, statsminister Erna Solberg, sametingspresident Aili Keskitalo, barne- og familieminister Kjell Ingolf Rosptad, ordfører, fylkesordfører, fylkesmann, Kirkemøtets delegater og inviterte gjester.

Domkantorene Petra Bjørkhaug og Karen Haugom Olsen, Nidaros domkor, Jon Pål Inderberg og Carl Håkon Waadeland bidrar musikalsk.