Ulrik Yttergård Jenssens karriere fortsetter i RBK.

Den 26 år gamle midtstopperen har siden 2017 spilt i utlandet, først for danske Nordsjælland, før han i fjor sommer gikk til nederlandske Willem II. Mellom 2013 og 2016 spilte tromsøværingen i akademiet til Lyon.

Kontrakten med den danske klubben var på vei ut og nå venter spill i RBK.

Kontrakten med RBK går ut 2026-sesongen.

Rekdal: – En fordel

– Han er en venstrebeint spiller med bra størrelse, han er god med ball og har en god fartstid bak seg i Eliteserien, i Nederland og i Danmark. Så er han i en aldersgruppe der vi nesten ikke har spillere, nemlig 25-28, så det passer fint, innleder Kjetil Rekdal til Nidaros.

Det er derimot det førstnevnte han virkelig har siklet på.

– Han er vant med 3-4-3 og 3-5-2, så det hadde også mye å si. Men at han er venstrebeint er en fordel. Sam Rogers og Renzo (Giampaoli) har spilt der en del i år og deres styrke er jo på høyre. Det er fordel å være venstrebeint der, sier Rekdal, som understreker:

– Han må ta opp kampen med de som er der. I år spilte vi 33 kamper og neste år kan vi med suksess komme opp på over 50. Da må vi ha en sterkere og bredere stall, sier Rekdal.

– Føles fantastisk

– Det føles helt fantastisk. Jeg har kommet til den største klubben i Norge og kjenner jeg bare gleder meg til å sette føttene utpå Lerkendal-matta, sier Ulrik Yttergård Jenssen, før han utbroderer om klubbvalget.

– Jeg valgte Rosenborg fordi jeg ser på dette som et lag i framgang. Det er et lag som skal spille i Europa og så har jeg alltid syntes det har vært kult å komme hit for å spille på Lerkendal foran supporterne. Det å bli en del av Norges største fotballklubb, med de tradisjonene, ser jeg virkelig fram til, sier Yttergård Jenssen til RBK.no.