Gå til sidens hovedinnhold

Henrik forlot kjæresten og sønnen hjemme i Sverige. Nå lover han resultater

Nidaros Hockey satser knallhardt foran den nye sesongen.

Med kraftig blås ljomer fløyta til Henrik Sahlin gjennom ishallen på Leangen. Den nye treneren for Nidaros hockey ønsker å spille hurtig hockey med høy intensivitet, og bruker fløyta til å piske opp tempoet på øvelsene. 40-åringen fra Lindesberg i Sverige har en klar visjon om hvilken hockey han har tenkt å innføre i Trondheim.

– Vi skal jage pucken over hele isen. Mister vi den skal vi gjøre alt vi kan for å vinne den tilbake så fort som mulig. Det vil si at det kommer til å bli mange hurtige vendinger.

Alene i Trondheim

Ambisjonene er klare: her skal det kjempes i toppen av 1. divisjon fra første stund. I løpet av tre år skal klubben opp i Eliteserien, og svensken er sikker på at han har aller forutsetninger for å lykkes med dette rimelig kjapt. Han fikk innvilget så å si hele ønskelisten sin med spillere han ønsket inn, og er full av lovord om den trønderske stammen.

­­– Det er virkelig gode spillere som var her fra før. Nidaros blir ikke et lag med ei topprekke med importer. Her blir det fire jevnt gode rekker som alle kommer til å levere.

Sahlin gjennomgikk et turbulent år i Sverige. Etter bare et halvt år i Köping HC førte et bytte av sportslig leder til at Sahlin og klubben valgte å gå hver sin vei. I Nidaros får Sahlin sin gamle venn Martin Jansson som sportslig leder, og tryggheten i at alle i klubben trekker i samme retning.

Sahlin forteller at han er imponert over den røde tråden Jansson har innført gjennom alle aldersklasser i klubben, og den høye kvaliteten på trenere også på aldersnivå. Han er ikke i tvil om at det er store muligheter for å oppnå suksess her i Trondheim. Dog en viss usikkerhet er det alltid i hockey.

– Kjæresten min og sønnen vår er igjen i Örebro. Hun skal fullføre studiene sine til jul, og forhåpentligvis kommer de flyttende etter. Men jeg lærte i fjor at ting kan skje fort.

Les også

I tre år skjulte Henrik (22) sykdommen for venner og lagkompiser:– Hadde symptomer på hver eneste trening

Comeback for Wiig?

En skade tidligere i sommer på Lukas Rhodin og den brå slutten på karrieren til Henrik Ratejczak har ført til et litt overraskende comeback på isen. Thomas Wiig har trødd til og snøret på seg skøytene igjen. Selv om det ennå ikke har vært snakk om å spille kamper forteller Sahlin om hvilken kjempe ressurs Wiig har vært på treningene.

– Det er bare å plassere en juniorspiller i backpar med Thomas også ser man utviklingen på unggutten etter den første treningen.

Ifølge Sahlin var det klubben som tok kontakt med Wiig. Spilleren med kamper for både TIK, Rosenborg og Nidaros la opp etter 19/20- sesongen, men skal ha holdt formen godt ved like. Og med et stort hjerte for både sporten og klubben hevder Sahlin at Wiig ikke var tung å be.

Test mot opprykksrival

Til helgas tre treningskamper mot Narvik stiller Nidaros hockey med fullt mannskap. Med tre kamper mot en av de andre opprykkskandidatene vil dette gi det trønderske hockeypublikumet et godt inntrykk hvor langt Sahlin har kommet i innføringen av sin spillestil og om Trondheim snart kan få oppleve eliteserie hockey igjen.

I helga spiller Nidaros hockey tre kamper mot Narvik i Trondheim. Både fredag- og søndag ettermiddag kan du se kampen på Nidaros.

Kommentarer til denne saken